Lettere Caterham CSR

Vekt er fremdriftens verste fiende, og en slankekur gjør at fjorårets nyhet, CSR 260, nå veier inn på 565 kilo.

Lettere Caterham CSR


Og med 260 hestekrefter fra en 2,3-liters Cosworth-motor blir det omtrent like mye effekt per kilo som en Porsche Carrera GT til 5,3 millioner kroner. En Caterham CSR260 Superlight koster i England rundt 500.000 kroner.

Karbon

Mange detaljer som dashbord, vindavviser og beskyttelsesplater er byttet til karbon, men den største besparelsen ligger nok i det som er fjernet fra Superlight-utgaven i forhold til en standard CSR260. Vindskjermen, tepper og varmeapparat er hivd ut for å spare vekt.

Enda kvikkere styring og en diffbrems er inkludert i Superlight-versjonen, som forøvrig kan slankes ytterligere 3,2 kilo hvis du går for karbonfiberseter. Skulle du derimot ønske en veltebøyle må du regne med en vektøkning på fire kilo. En frontrute koster deg 14,4 kilo, og tar du med deg reservehjulet i tillegg er hele slankeprosessen bortkastet.

Ordentlig nedpå

Bakkeklaringen er på kun 8,5 centimeter, men med en moderat akselavstand på 2,3 meter kommer man seg sannsynligvis over de aller fleste fartsdumpene. Totallengden er 3,3 meter, men bredden er mer normale 1,7 meter.

Lettere Caterham CSR


Caterham CSR er noe av det villeste som finnes tilgjengelig med moderat prisnivå, og 3,2-3,3 sekunder fra 0-100 km/t er rått uansett hvilken bil du sitter i. Den eneste begrensingen den lille bilen har er at den ikke leverer toppfart i supersportsbilklassen, selv om 250 km/t nok føles fort nok.

Store bilder Caterham CSL260 Superlight

Store bilder av vanlig CSL260.