Lekker og nyttig bilvelger

Grønn bil har nå lansert en meget elegant og nyttig oversikt over alle elbil-modeller som kan kjøpes her i landet.

På gronnbil.no finner du en svært nyttig oversikt over elbiler som selges i Norge. Foto: Per Ervland
På gronnbil.no finner du en svært nyttig oversikt over elbiler som selges i Norge. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elbil-eiere nyter fantastiske fordeler her i landet. Blant annet vil du som elbil-fører lovlig kunne kjøre i kollektivfeltet, kunne parkere gratis på kommunale parkeringsplasser og slippe å betale bompenger. I tillegg kan elbil-førere glede seg over at de ikke produserer lokal forurensing og at elbiler produserer mindre støy enn tradisjonelle biler med forbrenningsmotor.

Hvorfor finnes det da bare 2.850 elbiler her i landet? Jo, årsakene er nok mange og sammensatte. Men ett hovedproblem har åpenbart vært det svært begrensede modellutvalget, som inntil nylig kun har bestått av et par-tre bittesmå to- og tresetere.

Stadig større utvalg

I løpet av det siste året har imidlertid nye og spennende alternativer dukket opp, deriblant Fiat e500, Fiat Fiorion og Nissan Qashqai EV-PRO1. Til sammen finnes det i dag åtte elbil-modeller og 15 modellvarianter å velge blant. Og i henhold til pressemeldinger fra flere bilprodusenter, er det grunn til å anta vi i løpet av de kommende to til tre årene vil stifte kjennskap med en rekke nye elbilmodeller.

Og dermed forsterkes et problem som har belemret elbil-markedet hele veien; det har vært svært vanskelig å orientere seg. Hva koster de ulike elbilene egentlig? Hva slags batteri-teknologi er benyttet? Hvor raske er de? Hvor får man egentlig kjøpt dem?

Praktisk verktøy

Hva med deg?

Vurderer du å kjøpe elbil? (Avsluttet)
Ja, en eller annen gang i fremtiden(43%) 281
Nei(33%) 214
Ja, i løpet av det nærmest året(15%) 96
Vet ikke(6%) 41
Eier elbil allerede(4%) 23
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Denne utfordringen har nå prosjektet Grønn Bil takk tak i. På gronnbil.no finnner du nå en lekker og svært nyttig elbil-velger. Velgeren inneholder i skrivende stund 15 modellvarianter og vil løpende bli oppdatert etter hvert som nye modeller blir tilgjengelige i Norge. Som bruker kan man ved hjelp av fikse løsninger gjøre utvalg basert på pris, antall seter, rekkevidde, toppfart, batteritype og så videre. Ved å klikke på hver enkelt modellvariant får man opp informasjon om bilen, deriblant essensielle opplysninger som pris og importør.

Svar på de fleste spørsmål

I tillegg til bilvelgeren, tilbyr gronnbil.no en rekke andre og nyttige applikasjoner for eksisterende og potensielle elbil-eiere. Blant disse er en elbilkalkulator, en kjøpeveileder for elbil og lenker til andre nyttige elbil-nettsteder som ladestasjoner.no og norstart.org. I det hele tatt fremstår gronnbil.no som en flott ressurs for den som ønsker informasjon om elbil.

Les også:

  • DinSides elbil-artikler
  • De fantastiske elbil-fordelene
  • Verkstedende taper - du tjener
  • De alternative drivstoffene - full oversikt
  • Kjøretips som sparer penger og miljø
  • DinSide Motors juveler