Lekker kabriolet fra Citroën

Citroën C5 Airscape er i utgangspunktet kun en konseptbil. Men regn med at mange av designelementene vil prege neste generasjon C5, som kommer til neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Citroën har for tiden kun én kabriolet i stallen, den spesielle og småbilbaserte C3 Pluriel. Det betyr at Citroën, i motsetning til sine landsmenn Peugeot og Renault, mangler en kompaktklasse-basert kabriolet.

Hvis C5 Airscape blir virkelighet - vil imidlertid Citroën trone med den største, franske kabrioleten på markedet. Riktignok oppgis ikke bilens strategiske mål i pressemeldingen. Men på bildene fremstår i hvert fall C5 Airscape som en stor, mellomklassebasert kabriolet.

Ny C5 i 2008

image: Lekker kabriolet fra Citroën

Lekker kabriolet fra Citroën

  1. Store bilder
image: Lekker kabriolet fra Citroën


Men selv om Airscape aldri skulle settes i produksjon, er den likevel interessant. Det er nemlig klart at dagens C5, som ble introdusert i 2001, vil bli erstattet i løpet av 2008. Det vil være svært overraskende om ikke neste generasjon C5 vil hente mange designelementer fra Airscape.

UrbanHybrid

Airscape, som forøvrig betyr flyfoto, er i utgangspunktet satt opp med en 2,7-liters turbodieselmotor som vi kjenner fra storbilen C6 - kombinert med automatgir.

Motoren, som skal kunne kjøres på biodiesel, støttes av en såkalt UrbanHybrid-teknologi. Denne går blant annet ut på at en reversibel dynamo og såkalte super-kondensatorer tar vare på tiloverbleven energi i bremsefasen og bruker denne til å drive klimaanlegget og radioen. I tillegg stopper motoren ved bremsing i hastigheter under 6 km/t. Så snart føreren slipper bremsepedalen starter motoren igjen. Ved hjelp av UrbanHybrid-teknologien skal CO2-utslippene reduseres med 24 g/km ved blandet kjøring.

Like bra som firehjulsdrift?

Citroën opplyser også at bilen er utrustet med en såkalt Snow Motion antispinn-teknologi, noe som skal gi "bilen veigrep omtrent som en firehjulstrekker". Vi er selvsagt svært spente på å prøve ut denne teknologien, som høres litt for imponerende ut til å være sann.

Konseptbilen C5 Airscape vil bli avduket på årets store bilutstilling i Frankfurt.

  • Store bilder av bilen finner du her.
  • Relaterte artikler:

  • SPIONBILDER: Ny C5 på tur
  • TEST: Citroën C5 facelift
  • Her finner du mer Citroën-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder