Lekker kabriolet fra Citroën

Citroën C5 Airscape er i utgangspunktet kun en konseptbil. Men regn med at mange av designelementene vil prege neste generasjon C5, som kommer til neste år.

Citroën har for tiden kun én kabriolet i stallen, den spesielle og småbilbaserte C3 Pluriel. Det betyr at Citroën, i motsetning til sine landsmenn Peugeot og Renault, mangler en kompaktklasse-basert kabriolet.

Hvis C5 Airscape blir virkelighet - vil imidlertid Citroën trone med den største, franske kabrioleten på markedet. Riktignok oppgis ikke bilens strategiske mål i pressemeldingen. Men på bildene fremstår i hvert fall C5 Airscape som en stor, mellomklassebasert kabriolet.

Ny C5 i 2008

Lekker kabriolet fra Citroën

Lekker kabriolet fra Citroën

  1. Store bilder
Lekker kabriolet fra Citroën


Men selv om Airscape aldri skulle settes i produksjon, er den likevel interessant. Det er nemlig klart at dagens C5, som ble introdusert i 2001, vil bli erstattet i løpet av 2008. Det vil være svært overraskende om ikke neste generasjon C5 vil hente mange designelementer fra Airscape.

UrbanHybrid

Airscape, som forøvrig betyr flyfoto, er i utgangspunktet satt opp med en 2,7-liters turbodieselmotor som vi kjenner fra storbilen C6 - kombinert med automatgir.

Motoren, som skal kunne kjøres på biodiesel, støttes av en såkalt UrbanHybrid-teknologi. Denne går blant annet ut på at en reversibel dynamo og såkalte super-kondensatorer tar vare på tiloverbleven energi i bremsefasen og bruker denne til å drive klimaanlegget og radioen. I tillegg stopper motoren ved bremsing i hastigheter under 6 km/t. Så snart føreren slipper bremsepedalen starter motoren igjen. Ved hjelp av UrbanHybrid-teknologien skal CO2-utslippene reduseres med 24 g/km ved blandet kjøring.

Like bra som firehjulsdrift?

Citroën opplyser også at bilen er utrustet med en såkalt Snow Motion antispinn-teknologi, noe som skal gi "bilen veigrep omtrent som en firehjulstrekker". Vi er selvsagt svært spente på å prøve ut denne teknologien, som høres litt for imponerende ut til å være sann.

Konseptbilen C5 Airscape vil bli avduket på årets store bilutstilling i Frankfurt.

  • Store bilder av bilen finner du her.
  • Relaterte artikler:

  • SPIONBILDER: Ny C5 på tur
  • TEST: Citroën C5 facelift
  • Her finner du mer Citroën-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder