Lekker Citroen

DinSide Motor (Paris): Citroen fortsetter å erte oss med den nye DS'en. Nå har vi endelig sett den live.

Dette er tredje generasjon konseptbil av den nye DS. Denne heter foreløpig DS Inside og er første skudd på stammen til den nye DS-serien. Serien vil til slutt bestå av både DS3, DS4 og DS5. Disse vil være et tilskudd til C3, C4 og C5, og fremstå som et alternativ til de som vil ha mer premium.

Historie

DS er et navn Citroen har brukt før, og i Norge fikk bilen det lite tiltalende tilnavnet - Padda. Den gamle DSen er mest kjent for fantastisk komfort og den hydroneumatiske fjæringen med nivåregulering. Designet var også i en egen klasse. Vi minner igjen om at dette er en bil som kom markedet i 1955 - altså for over et halvt århundre siden. Parkert lå den på gummidempere, og når motoren ble startet heiste bilen seg opp i riktig høyde. Rolls-Royce lisensierte dette systemet for bruk på sin Silver Shadow i 1966.

Man skulle passe godt på. Parkerte du for eksempel langs en fortuskant kunne det skje at døra brakk av bilen når lufta gikk ut av fjæringen og bilen sank mot bakken.


Premium

DS er nå vist flere ganger og nå er også interiøret tilgjengelig. DS skal posisjoneres som en mer premium-serie, og denne konseptbilen vi har tatt bilder av er cirka 95 prosent av hvordan den ferdige bilen vil se ut. Konseptbilen har blant annet et skinntak hvor den nye DS-logoen har blitt preget inn i skinnet. Det vil nok ikke være slik da bilen kommer i produksjon, men logoene vil være der, kanskje i et plastmateriale. Setene har også et nytt design. Ryggen og sitteputen er inspirert av klokkereimer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ser ut som DS3 blir en tredørs bil, selv om Citroen sier at det er mulig å bygge den som en femdørs. Vi regner med at de heller velger å legge inn flere dører på DS4 og DS5.

DS3 kommer på markedet tidlig neste år.

Hemmelig C3

Citroen C3 ble også vist, men dessverre var det strengt fotoforbud her, og det var heller ikke gitt tillatelser til å skrive om den. Fronten er ganske lik DS, men C3 har fem dører og ser bra ut. Et stort løft fra dagens variant. Av spesielle ting har den, i likhet C4 Grand Picasso, mulighet for frontrute som går i ett fra panseret og langt innover på taket. En svært flott løsning som skaper enormt god utsikt.

C3 er også ventet en gang mot slutten av året.