Synes du det blir mye snakk om bits og bytes og lite konkrete tall? Her er en kalkulator som forteller deg hvor lang tid det tar å laste ned filer fra nettet.
Synes du det blir mye snakk om bits og bytes og lite konkrete tall? Her er en kalkulator som forteller deg hvor lang tid det tar å laste ned filer fra nettet.Vis mer

Leiebil med bredbånd

Får du svettetokter ved tanken på å være offline? Det er håp.

Den mobile bredbåndsleverandøren Ice og bilutleieselskapet Europcar tilbyr nå trådløst mobilt bredbånd til alle som leier bil hos Europcar i Norge. Dermed kan kundene bruke den trådløse sonen i bilen til å sjekke mail, lese værmeldingene, eller streame musikk direkte fra Spotify eller WiMP.

Prisen er fast, og vil ligge på 125 kroner per døgn uansett hvor mye du surfer. Gratis er det altså ikke, men storsurferne vil antagelig synes det er verdt prisen siden hastigheten blir bedre enn vanlig mobiltrafikk. For utenlandske turister vil dette antagelig også være langt rimeligere enn å surfe via mobilen på grunn av dyre roamingavtaler.

Først ute


– Vi er først i Norge med å tilby internett til leiebilkunder, skryter daglig leder i Ice Norge, Eivind Helgaker i dagens pressemelding, og fortsetter: - Med denne avtalen kan ferierende og forretningsreisende være online fra bilen, hytta, hotellet, forretningsmøtet og hvor de enn måtte trenge nettilgang mens de leier bil.

Både i bilen og på hytta

ICE-modemet er utstyrt med en 12 volts adapter, slik at det ikke går tom for strøm under bilturen. Vi antar at det også følger med en overgang til vanlig stikkontakt, for i følge ICE skal du kunne ta med modemet inn på hytta eller hotellet når du kommer fram. Det siste er forøvrig sterkt å anbefale: Du bør selvsagt ikke surfe samtidig som du kjører.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide har tidligere testet det mobile bredbåndet til ICE, og våre erfaringer finner du her.

Hvor får du det?

I første omgang er det leiebilkunder ved Europcars største utleiesteder som får tilbudet.

Det gjelder: Oslo lufthavn Gardermoen, Vika i Oslo, Moss lufthavn Rygge, Sandefjord lufthavn Torp, Bergen lufthavn Flesland, Værnes lufthavn, Tromsø lufthavn, Bodø lufthavn og Harstad/Narvik lufthavn Evenes.

Mer informasjon får du hos Europcar.