<strong><b>GALSKAP PÅ HJUL:</strong></b> En ATV med karbon-nøytral V12-motor på 500 hester er bare én av de definitivt eksentriske kreasjonene fra franske Lazareth, som igjen er i ilden på bilutstillingen i Genève i disse dager. Foto: LAZARETH
GALSKAP PÅ HJUL: En ATV med karbon-nøytral V12-motor på 500 hester er bare én av de definitivt eksentriske kreasjonene fra franske Lazareth, som igjen er i ilden på bilutstillingen i Genève i disse dager. Foto: LAZARETH Vis mer

Lazareth gir seg ikke

Med en såkalt "Snow Kit" kan ATV-en fra ekstremprodusenten Lazareth forvandles til snøscooter.

Publisert
Sist oppdatert

Triazuma Snow, kaller Lazareth denne kreasjonen. Den mildt sagt eksentriske franske produsenten av spesialpreparerte motorsykler, såkalte quads og biler, har funnet ut at det kunne være nyttig for enkelte å kjøre på vei med sin ATV opp til fjellet, for deretter å forvandle kjøretøyet til snøscooter og fortsette ferden på snø.

Dette selvsagt der det er tillatt å bruke snøscooter.

Belte og meier

Triazuma Snow dreier seg ganske enkelt om en "snow kit", der de to drivende bakhjulene erstattes med beltedrift, og de to forhjulene med dempede meier. I løpet av noen timer, som er tiden oppgraderingen tar, er fremkommeligheten i det vinterlige element er garantert.

Det kan minne om idéen bak Quadski, som vi tidligere har omtalt her, bortsett fra at her er det snø og ikke vann det dreier seg om.

 Foto: LAZARETH
Foto: LAZARETH Vis mer


Videoen nedenfor viser hvordan det fungerer:


Allsidige Lazareth

Men Lazareth driver med mye annet, og i Genève stiller de ut en slags "barchetta", som de hevder verken er bil eller motorsykkel. Den minner på mange måter om konseptbilen EX1, som Peugeot viste i 2010.

Wazuma GT er utstyrt med en V8-motor fra Jaguar som presterer 375 hestekrefter, hvilket er mye i et kjøretøy som veier under et tonn (985 kilo). Dreiemomentet er 525 newtonmeter ved 3.600 omdreininger, og kreftene går til bakhjulene via en 5-trinns automat.

Bildet under viser Lazareth Wazuma GT på Franco Sbarros årvisse stand på den sveitsiske bilutstillingen:

<b>BIL? MOTORSYKKEL?</b> Nei, ingen av delene. Dette er et... sports-kjøretøy, ATV-basert med en høy-ytelses motorsykkelmotor, men med et bil-lignende karosseri , ratt og girspak. Wazuma GT heter det lille vidunderet.  Foto: SALON DE L'AUTO
BIL? MOTORSYKKEL? Nei, ingen av delene. Dette er et... sports-kjøretøy, ATV-basert med en høy-ytelses motorsykkelmotor, men med et bil-lignende karosseri , ratt og girspak. Wazuma GT heter det lille vidunderet. Foto: SALON DE L'AUTO Vis mer


Mini med V8-motor

Lazareth Auto-Moto ble grunnlagt i 1998. Gründer og eier, Ludovic Lazareth, er nettopp en disippel og venn av Franco Sbarro, og har gått på hans "kreative høyskole" i Frankrike.

Lazareth er etablert nær Annecy, ved foten av Alpene, og startet som preparatør med trimming og tuning, til han begynte å utvikle egne produkter. Dette inkluderer både en spesiell ATV-rekke og kraftig oppgraderte versjoner av Mini. Han utstyrte dem med V8-motor med så mange hestekrefter at enhver sjanse til å få dem godkjent for bruk på vei ble forspilt.

Les også: Watercar, jeepen som går til lands og til vanns!

Lazareth vakte oppsikt for noen år siden da han utstyrte den beskjedne bybilen Renault Twingo med en V8 midtmotor:

<b>IKKE ORIGINAL:</b> Lazareths tuning-røtter skinner gjennom i denne spinnville Twingoen med V8-motor - midtmontert! Foto: LAZARETH
IKKE ORIGINAL: Lazareths tuning-røtter skinner gjennom i denne spinnville Twingoen med V8-motor - midtmontert! Foto: LAZARETH Vis mer


ATV med V12-motor!

Quad-familien med gjennomgangstemaet Wazuma er stort sett beregnet for bruk på vei, kraftig motoriserte og fintunet for sportslige kjøreegenskaper. Den mest spektakulære var muligens Wazuma V12 med 500-hesters bioetanol-motor. Andre modeller i rekken er Wazuma R1, Wazuma V8 F, Wazuma GT, Quadrazuma, Triazuma, og altså Wazuma Snow.

En relativt futuristisk snøscooter ved navn Motoneige Bad kompletterer i hovedsak galleriet.

<strong><b>SNØSCOOTER:</strong></b> Motoneige BAD. Foto: LAZARETH
SNØSCOOTER: Motoneige BAD. Foto: LAZARETH Vis mer


Rikfolk

Lazareth har kjentfolk som Vin Diesel, Gerard og Guillaume Depardieu, sangerinnen og skuespilleren Lorie, Chris Brown og prins Albert av Monaco på kundelista. Så er heller ikke hans spesielle doninger billige. ATV-en Wazuma V12 koster for eksempel rundt 1,2 millioner kroner.

Du kan se Video i litt dårlig kvalitet av Wazuma V12 her:Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer