Lavest pris på dette vinterdekket

Kvalitetsdekket som er rimelig hos de fleste forhandlerne.

RIMELIGST: I snitt er det piggfrie dekket fra finske Nokian rimeligst. Foto: COLOURBOX:COM
RIMELIGST: I snitt er det piggfrie dekket fra finske Nokian rimeligst. Foto: COLOURBOX:COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da DinSide nylig innhentet priser på vinterdekk fra dekkforhandlere i de fem største byene, ba vi om priser på åtte forskjellige dekkmerker som alle har fått toppresultater i årets vinterdekktest.

Den største prisdifferansen fant vi på piggdekket Good Year Ultra Grip Ice+, der Tevo Dekk i Oslo gir deg fire dekk ferdig påmontert til 4.330 kroner, mens konkurrenten Dekkmann på Sjølyst tar 7.325 for det samme dekket.

Derimot er det et annet vinterdekk som i snitt er det billigste når man ser på priser for hele landet.

Finsk dekk rimeligst

Vi snakker da om det piggfrie dekket Nokian Hakkapeliitta R. Sammen med piggdekket fra samme leverandør var dette dessuten vinterdekket flest forhandlere hadde inne.

I gjennomsnitt koster Nokian Hakka R 6.216 kroner for fire dekk ferdig montert på bilen. Dette er nærmere 200 kroner mindre enn snittprisen for Pirelli W. Carving Edge, som langt færre forhandlere har på lager. Dessuten koster Nokian-dekket under 6.600 kroner hos samtlige forhandlere.

Dette gjør Nokian Hakka R til et særdeles godt kjøp for mange, med tanke på at det kommer på andreplass av de piggfire vinterdekkene i årets dekktest - bare 0,1 poeng bak testvinneren fra Michelin.

Tevo Dekk i Oslo har den rimeligste prisen på Nokian-dekket til 4.870 kroner ferdig montert. Dyrest er det hos Autovulk i Tromsø, der det koster 6.593 kroner.

Oslo har den laveste enkeltprisen på dette dekket, mens de vi har sjekket i Stavanger totalt oppgir den laveste gjennomsnittsprisen på Nokian Hakka R.

Les også: Trygt å kjøre uten pigger

Testvinner er dyrest

Continental Conti IceContact er dekket med den høyeste gjennomsnittsprisen, og er det eneste av de åtte vinterdekkene som koster mer enn 7.000 kroner i snitt.

Continental IceContact ble piggdekk-vinner i årets dekktest, og hadde også den høyeste enkeltprisen. Hos Dekkpartner i Bergen koster vinterdekket 8.320 kroner ferdig montert på bilen

Pirelli W. Carving Edge er i snitt det rimeligste piggdekket i vår liste. Det koster gjennomsnittlig 6.406 kroner. Men dette dekket kan det være vanskelig å få tak i. Av 24 dekkforhandlere DinSide kontaktet i forbindelse med pristesten, hadde bare 15 forhandlere dette dekket tilgjengelig for sine kunder.

I tabellene som følger saken om årets pristest av vinterdekk finner du detaljert informasjon om prisene hos de 24 dekkforhandlerne.

Les også: Nå er rushtidavgift tillatt

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!