Det kommer flere spennende biler til landet i november. Skoda Octavia RS er bare en av dem.  Foto: Skoda
Det kommer flere spennende biler til landet i november. Skoda Octavia RS er bare en av dem. Foto: SkodaVis mer

Lanseres: November-bilene

Det er mye nytt og spennende på vei i november.

Totalt er skal det lanseres et sted mellom 120 og 140 bilmodeller i Norge innen året er omme, og det er lite som tyder på at det blir mindre neste år. I november er det dessuten en stor bilmesse i Tokyo, det samme i Los Angeles. På begge disse skal det vises et stort antall nye biler som skal ut på markedet i 2014.

Det er med andre ord bare å følge med, så kommer både nyheter, prøvekjøringer og tester på løpende bånd.

Lanseres: November-bilene

Audi A8

Merkets mest luksuriøse langtraver er akkurat prøvekjørt, og dommen er krystallklar. Den er en særdeles fin bil, men dessverre ment for de få. Nye A8 er i utgangspunktet kun en facelift, men bilen har likevel gjennomgått en god del endringer. I fronten er det mest tydelig på hovedlyktene, mens du innvendig ser godt at dette er den nylig oppfriskede bilen.
Les prøvekjøringen av Audi A8

 Foto: BMW
Foto: BMW Vis mer

BMW X5

Bilen har på mange måter definert denne klassen biler, og har parkert konkurrenten fra Audi til gangs. Når den nå kommer i helt ny utgave, så er det også med noen nye motoriseringer, og det er en 8-trinns automat fra ZF som styrer utvekslingen. Nye X5 blir for øvrig mulig å få med 7 seter, for den som trenger dette.
Les mer om BMW X5

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lanseres: November-bilene

Opel Insignia Country Tourer

Med 2 centimeter høyere bakkeklaring, og sort listverk rundt hjulbuene, har Opel laget en litt røffere utgave av Insignia. Samtidig kommer den øvrige rekken av Insignia med ansiktsløfting, hvor både interiøret og detaljer i interiøret er frisket opp. En ny storskjerm har fått plass i midtkonsollen, og mottoet fremover er mer utstyr for pengene. Insignia Country Tourer koster nå 489.900, med firehjulsdrift, 163-hesters diesel og automat. Det er en kanonfin pris.
Les prøvekjøringen av Country Tourer

 Foto: Peugeot
Foto: Peugeot Vis mer

Peugeot 308

Dette er franskmennenes våpen i kompaktklassen, også kalt Golf-klassen. Bilen har fått et ganske nøytralt, men linjelekkert ytre, og et indre som ligner mye på det vi tidligere har sett i 208. 308 er Peugeots første modell som er laget på deres nye modulære plattform, og bilen kommer med flere interessante motoralternativer. Bilen er på plass hos forhandlerne i disse dager.
Les vår test av Peugeot 308

 Foto: Skoda
Foto: Skoda Vis mer

Skoda Octavia RS

Det er nesten beundringsverdig hva Skoda har fått til for den vanlige menigmann, og med Octavia RS ønsker Skoda å friste den mer sportslige delen av menigmannen. Med 0-100 km/t på 6,8 sekunder er bilen en hyggelig rask familiebil, og med toppfart på 248 km/t er den også langbeint. Maskineriet er valgfritt, i form av en 220-hesters bensinutgave og en 184-hesters diesel.
Les mer om Octavia RS

.