Land Rover terrengkjøring

Land Rover Experience har etablert seg i Norge. Vi har sett på opplegget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Land Rover har åpnet et eksklusivt senter for terrengkjøring i Norge. Land Rover har inngått avtale med Løvenskiold-Fossum ved Skien om kjøring på deler av eiendomen til Fossum Gård. Her er det rikelig med dårlige veier og deler av løypene ligger også i mer eller mindre urørt terreng. Her kan man forsere fjellknauser, skrenter, kratt og vanngraver. Av spesialøvelser finnes både en ekstremt bratt bakke og ikke minst "trappa".

Senteret drives av Land Rover Experience som er lokalisert på Fossum Gård, og stedets hovedinstruktør Bård Sinding er utdannet hos Land Rover i UK (på Eastnor Castle). Han har også stått for utdanningen av de øvrige instruktørene. Kjøringen er tilgjengelig for Land Rover-kunder, potensielle kunder og interesserte. Dette er gir en god mulighet til å oppleve og lære å kjøre off-road med norske instruktører.

image: Land Rover terrengkjøring

Land Rover terrengkjøring

  1. Store bilder


Vi har testkjørt deler av opplegget, og med fullt utvalg av nye Land Rover-modeller ble det en fin opplevelse. Du får ikke kjøre så hard offroad som enkelte klubber holder på med. Det finnes krevende øvelser, men det er ikke fare for å ødelegge bilene og man trenger ikke terrengdekk og vinsjer.

Vi har testkjørt samtlige modeller i løypene. Både nye Freelander, Defender, Dicovery, Range Rover og Range Rover Sport var tilgjengelig. De store modellene tar seg godt frem, det var omtrent som forventet og Defender er helt voldsom på steder det ikke finnes veier i det hele tatt. Den som imponerer er Freelander. Den kravler seg frem som ei fjellgeit og gir et godt terrenginntrykk selv om den ser ut som en typisk gatejeep.

Kunder på nye Land Rover får tilbud om en halvdags kjøring som er inkludert i bilprisen. Alle andre, som også kjører andre merker, kan kjøpe den samme kjøretreningen for 2.500 kroner. Da er biler og instruktør inkludert.

Bilder fra kjøringen finner du her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!