Land Rover Defender 6x6

Etter å ha sett hvor mye oppmerksomhet Mercedes-Benz fikk for sin sekshjuling, har Kahn Design sørget for at Land Rover ikke skal være noe dårligere.

<b>IKON:</b> Land Rover Defender er et ikon i bilverdenen. Den kom som en etterfølger til Serie III i 1983, og har siden da blitt en kultbil for mange. Kahn Design har på ingen måte gjort skam på den. Foto: KAHN DESIGN
IKON: Land Rover Defender er et ikon i bilverdenen. Den kom som en etterfølger til Serie III i 1983, og har siden da blitt en kultbil for mange. Kahn Design har på ingen måte gjort skam på den. Foto: KAHN DESIGNVis mer

Mange vil hevde at bil er en macho-greie, mens andre hevder at det er politisk ukorrekt å si. Den debatten skal ikke vi kaste oss inn i.

Men at Kahns Land Rover Defender 6x6 kanskje er den mest macho-bilen som noen gang er laget, er det vanskelig å si noe på.

Mercedes-Benz sin G63 AMG 6x6 var førstemann ut, og har fått masse omtale. Nå har Land Rover også meldt seg på.

LES OGSÅ: Vi har testet Land Rover Defender

Kahn Design er et britisk industridesignselskap som lager alt fra klokker til biler, gjerne med høy blingfaktor og ditto prislapp.

Enorm

Bilen er en prototype som kun eksisterer i ett eksemplar. Den har fått tilnavnet Flying Huntsman Protype Mission 1, antakelig med inspirasjon fra det sagnomsuste spøkelsesskipet The Flying Dutchman.

LES OGSÅ: Land Rover Defender som elbil

Bilen har eksistert en liten stund, men endelig har de gått ut med prisen. Om du skal gå til innkjøp av denne kreasjonen må du ut med 199,875 britiske pund.

Med dagens valuta blir det omlag 2,5 millioner norske kroner, og det er før de norske avgiftene er lagt på.

Mange vil kanskje hevde at dette er en pris som er hinsides all fornuft, men her får du i hvert fall mye bil for pengene.


Det er flere hundre fot med karosseri, metervis med rødt skinn og Harris Tweed, og den vanlige 2,2 liters dieselmotoren som sitter i Defender er erstattet med 6,2 liters V8er med 500 hestekrefter.

Men ikke regn med noe fartsmonster, det er tross alt seks hjul og mye bil som skal flyttes.

Tusenkunstnere

Om denne skulle bli for ekstremt, hvilket den vil være for de aller fleste, så har Kahn spesiallaget flere Defendere.

Deriblant en Longnose’ Flying Huntsman som "bare" har fire hjul, 105 Pick up. Selv om man ikke kommer fra at 6-hjulingen er den desidert kuleste.

Hva synes du om den massive 6-hjulingen? Si din mening i kommentarfeltet.