Land Rover Defender 2015

Nå skal en av verdens mest kjente biler fornyes. Kan det gå bra?

Et bilikon er på vei inn i sin siste levetid. Land Rover Defender har fraveket sin opprinnelige form og funksjon siden den for første gang så dagens lys. Nå har en hel verden blikket rettet mot fremtiden. Hva vil skje videre?

Terningkast 6: Range Rover Evoque

Kodenavn DC100

På bilmessen i Frankfurt skal Land Rover i midten av september vise en ny konseptbil. Det foreløpige kodenavnet er DC100, men det legges ingen innsats i å skjule at dette er bilen som skal ta over for en av verdens største ikoner innen bilindustrien. Et av de spennende elementene er å se hvorvidt det er snakk om en rammekonstruksjon, eller om den får selvbærende karosseri. Da får vi også svaret på om den får stive akslinger, eller uavhengig fjæring på alle hjul.

Med surstoff og Land Rover i Andes

Omdiskutert

Land Rover Defender 2015


Fra sentrale personer i Land Rover har vi fått vite at bilen er en markedsstudie. Selv om Defender er blitt solgt i lang tid, så er totalmarkedet for den type bil både smalt og lite i Europa. I Afrika og Australia kan de fortsette å levere dagens Defender, så en ny modell blir i så fall mer for vår del av markedet, hvor den nåværende bilen ikke lenger tilfredsstiller stadig strengere krav. Det marginale markedet har derfor pågått lenge, helt til Land Rover i dag melder at bilen skal produseres, med lansering i 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Range Rover fyllte 40

Enorm utfordring

Designsjefen i Land Rover innrømmer at det er en av bilhistoriens største utfordringer han nå står ovenfor. Å snu fullstendig rundt på et ikon gir ikke rom for feil, samtidig som det er inspirerende for de som jobber med den slags. Land Rover kjenner også veldig godt internt hva kundene deres forventer, og hva de krever av bilene sine. Forhåpentligvis bidrar dette til at Land Rover kun gjør de få, men nødvendige endringene.

Tro mot kundene

Bilen skal være tro mot sin historie og sine røtter, forteller John Edwards fra LR, som fortsetter med å fortelle at det er bilens enkelhet som har holdt den populær helt til nå. Det blir utfordringen med den nye bilen.

Skulle du være en av dem som eier en Defender i dag, så kan det være at du får en telefon. Land Rover skal nemlig bruke synspunkter fra eksisterende kunder til å forme DC100 til et endelig produkt, den helt nye Defender anno 2015.