Lamborghini Gallardo

Det har lenge gått rykter om en mindre Lamborghini som skal konkurrere med Porsche 911 Turbo/GT2 og Ferrari 360 Modena. Nå kommer den og navnet er Gallardo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Lamborghini Gallardo

Lamborghini Gallardo

  1. Store bilder
image: Lamborghini Gallardo


Gallardo er sportslig, men skal være god både på bane og på landeveien. Effekt og ytelser er fortsatt nøye prioritert og Gallardo leveres som Murcielago også med firehjulsdrift.

V10

Hvis noen skulle være i tvil, er dette også en toseter med motoren montert mer eller mindre midt i bilen. Motoren er en V10 med 90-graders sylindervinkel. Totalt slagvolum er på 5,0 liter og effekten 500 hestekrefter og dreiemomentet er 510 newtonmeter. Dette holder til at den 1.430 kilo tunge bilen får en toppfart på 309 kilometer i timen. 0-100 kilometer i timen skal gå unna på 4,2 sekunder.

ESP

Gallardo blir utstyrt med en sekstrinns sekvensiell girkasse med girspaker bak rattet. Effekten blir fordelt til alle fire hjul elektronisk stabilitetsprogram (ESP) vil bli nyttig hvis gassingen tar helt overhånd. Uansett skulle det være mulig å holde det gående en god stund siden man har klart å presse på plass en så stor tank som 90 liter.

Store bilder finner du her.

Mer Lamborghini-stoff finner du på lenkene under

Spionbilder av Gallardo fra i fjor høst finner du her.
Stor billedserie av Murcielago.
NYHET: Alt om Murcielago.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!