Lamborghini Gallardo Superleggera - Forza Italia!

For de som måtte synes at en vanlig Lamborghini Gallaro blir for dvask, finnes det nå et alternativ. Med lavere vekt og mer effekt går 0-100 på heftige 3,8 sekunder i Gallardo Superleggera.

Selv om Gallardo naturligvis er en fantastisk sportsbil, har det nok irritert Lamborghini en smule når erkekonkurrenten Ferrari 430 av de fleste har blitt bedømt som en enda bedre sportsbil, hovedsakelig grunnet hakket vassere kjøreegenskaper. Med Gallardo Superleggera har man derfor virkelig anstrengt seg for å tilby en fokusert sportsbil. Ved hjelp av ustrakt bruk av karbonfiber i karosseriet og interiøret, har man klart å redusere vekten med hele 100 kilo, og Gallardo Superleggera veier bare 1330 kilo. Det betyr et svært godt utgangspunkt for alle dynamiske øvelser som akselerasjon, nedbremsing og ikke minst svingkjøring.

2,5 kilo per hestekraft

I tillegg til vektreduksjonen har motoren fått en liten oppgradering slik at den nå yter 530 hestekrefter ved 8000 omdreininger i minuttet, ti mer enn i standardutgaven. Det betyr et vekt/effekt-forhold på 2,5 kilo per hestekraft, og altså nok til å kappe 0-100-tiden med to tiendeler fra 4,0 sekunder i en ordinær Gallardo. Kreftene formidles til alle fire hjulene via en halvautomatisk girkasse ved navnet e-gear.

Racingpreget interiør

Lamborghini Gallardo Superleggera - Forza Italia!

Lamborghini Gallardo Superleggera - Forza Italia!

  1. Store bilder


Innvendig gjenspeiles de sportslige ambisjonene tydelig. Her finner vi alcantara og karbonfiber i en herlig miks. Setene er dype og merket ”Superleggera”, som for øvrig betyr superlett på italiensk. Firepunktsbelter står på listen over ekstrautstyr og vitner om seriøsiteten i dette prosjektet. Keramiske bremser er også tilgjengelige for dem som måtte ønske det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lamborghini Gallardo Superleggera lanseres på bilutstillingen i Genève fra neste uke.

  • Store bilder