Lagrer du hjulene sikkert?

Mange legger om til sommerhjul denne helgen, men hvor lagrer du vinterhjulene?

SIKKER LAGRING: Er ikke hjulene dine sikkert lagret, så kan du ikke forvente å få dem dekket om de blir stålet.  Foto: RUNE M. NESHEIM
SIKKER LAGRING: Er ikke hjulene dine sikkert lagret, så kan du ikke forvente å få dem dekket om de blir stålet. Foto: RUNE M. NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle benytter dekkhotell for å oppbevare hjulene. Mange legger hjulene i egne garasjer eller boder. Andre kjemper kampen med å få hjulene opp på loftet. Hvor enn du lagrer dem bør du sikre dem godt.

– Dekk er attraktivt tyvgods, og du må sikre dem godt for å unngå tyveri, er rådet fra Mats Sæterkvist i Storebrand.

SJEKKLISTE FOR OPPBEVARING AV DEKK

Ved hvert sesongskifte får mange bileiere en ubehagelig overraskelse når de skal finne frem neste sesongs hjul. Mange opplever at hjulene er stjålet. Dette gjelder særlig dekk som har ligget i fellesgarasjer, utendørs, eller lett tilgjengelig andre steder.

– Selv om dekkene ligger utenfor synsfeltet til forbipasserende, må du være forberedt på at de kan forsvinne om de ikke er tilstrekkelig fastlåst eller boltet til bygningen, sier Mats Sæterkvist, fagsjef Motor i Storebrand.

Derfor er bildekk svarte

Storebrand Forsikring har de siste ukene fått inn flere saker der dekk er forsvunnet. En av kundene hadde oppbevart dekkene sine under en trapp utendørs. En annen kunde hadde oppbevart dekkene fastlåst i et felles garasjeanlegg. I det første tilfellet var ikke dekkene tilstrekkelig sikret, men i det andre tilfellet var de sikret i henhold til forsikringsvilkårene. Den ene fikk tapet av hjulene dekket, den andre ikke. Det gis ingen premie for å gjette hvem som fikk hjulene erstattet.

Nå kommer det selvreparerende dekket

Slik sikrer du dekkene

Jo bedre du sikrer hjulene som lagres, jo større mulighet har du får å få et eventuelt tap dekket. Ekstra dekk og felger som ikke er i bruk, må oppbevares slik at tyveri forebygges best mulig.

Storebrand forteller at rådene om oppbevaring er enkle. Hjulene skal være lagret:   • I låst privat bygning
  • I låst motorvogn
  • Fastlåst eller boltet til vegg, tak eller gulv

Dekk uten luft? Ja da!

Erstatning for brukte dekk

Sikringen bestemmer med andre ord hvor mye du vil få dekket. I tillegg er alderen med på å bestemme avkortningen. Hvis dekkene er mer enn ett år gamle, gjøres aldersfradrag på erstatningssummen. Det betyr at erstatningen reduseres med en viss prosentsats for hvert år som har gått siden du kjøpte dem.

Disse dekkene er armerte, og nesten skuddsikre


Et siste gode råd er derfor å ta vare på kvitteringer, spesielt om du har ekstra dyre felger og dekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer