<A HREF="http://www.dinside.no/dh_bilde/3493.jpg">Klikk her for større bilde</A>
Klikk her for større bildeVis mer

KYXX: Nissan med kombikonsept

Fleksi- og kombibiler er fortsatt en interessant trend, denne gang er det Nissan sin tur til å vise frem en konspetbil med fleksibelt bagasjerom og snertne løsninger. Og en ny bil i Golf-klassen trenger Nissan sårt - Nissan Almera blir for ordinært i denne populære bilstørrelsen.

Konseptbilen vises for offentligheten første gang ved den internasjonale bilutstillingen i Paris i månedsskiftet september/oktober. Det uvanlige ved KYXX - foruten en futuristisk utseende - er at bilen er bredere (168 cm) og har lengre akselavstand (255 cm) enn mange andre biler i Golf-klassen.

Poenget er imidlertid å utnytte den lille plassen maksimalt - med korte overheng, god takhøyde og fleksibel bagasjeromsløsning.

På linje med Scenic

Klikk her for større bilde
Klikk her for større bilde Vis mer

I baksetet er det plass til tre individuelle seter som skal kunne juseteres frem og tilbake. Nissan sier det ikke nå - en knapp måned før bilen vises - men vi tipper at de tre setene kan justeres individuelt frem og tilbake og med justerbare seteryggvinkler på alle de tre setene. I så tilfelle blir KYXX en Renault Megane scenic-klone på mange måter.

Uvanlig førermiljø

Interiøret er spennende, og har en uvanlig instrumentplassering. Klikk her for større bilde
Interiøret er spennende, og har en uvanlig instrumentplassering. Klikk her for større bilde Vis mer


Førermiljøet er også noe anderledes enn hva man er vant til. Hovedgruppen av instrumenter - med speedometer, temperatur- og tankmåler og tekstvindu for satelittnavigering er montert til høyre for sjåføren på midten av dashbordet, mens turtelleren er plassert separat til venstre for føreren. Dette skal visstnok sørge for at sjåføren bruker kortere tid og mindre øyebevegelser på å veksle mellom vei og instrumentpanel. Og vi som alltid har trodd at det enkleste ville være å ha de viktigste instrumentene plassert så midt i siktelinjen som overhodet mulig...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nissan KYNX er tegnet av den tyske designeren Carsten Aengenheyster. Klikk her for større bilde
Nissan KYNX er tegnet av den tyske designeren Carsten Aengenheyster. Klikk her for større bilde Vis mer

KYXX er tegnet av en ung tysk designer ved Nissans europeiske designstudio - designeren bærer navnet Carsten Aengenheyster. Vi tipper designeren er svært godt fornøyd med at hans streker har blitt til en komplett prototyp som nå skal vises ved den internasjonale bilutstillingen i Paris i slutten av september.