Kutter prisen på morobilen!

Ford Fiesta ST kommer på billigsalg. Mer sport for pengene finnes knapt!

<B>BILLIG MORO:</B> 299 000 kroner er prisen på Ford Fiesta ST. Det gjør den til den billigste bilen om du ønsker 0-100 km/t på under 7 sekunder. Foto: FORD
BILLIG MORO: 299 000 kroner er prisen på Ford Fiesta ST. Det gjør den til den billigste bilen om du ønsker 0-100 km/t på under 7 sekunder. Foto: FORDVis mer

Ford tar grep om Fiesta og lokker nå med solide priskutt. Med en prisreduksjon på 23.000 kroner på samtlige modellvarianter - inkludert moroklumpen Fiesta ST - regner Ford med å øke interessen for Fiesta blant norske bilkjøpere.

OPTIMIST: - Vi håper de nye prisene vil sende Fiesta på salgstoppen igjen, sier salgsdirektør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge AS. Foto: FORD
OPTIMIST: - Vi håper de nye prisene vil sende Fiesta på salgstoppen igjen, sier salgsdirektør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge AS. Foto: FORD Vis mer

- Fiesta er Europas mest kjøpte småbil, og har i mange år vært en svært populær bil hos norske bilkjøpere som er opptatt av «mye bil for pengene». Ved at vi nå senker prisen med 23.000 kroner på samtlige modellvarianter, vil den igjen kunne havne på toppen, sier salgsdirektør Per Gunnar Berg hos den norske Ford-importøren.


LES OGSÅ: Fornyet Fiesta prøvekjørt

0-100: 6,9 sek.

Den rimeligste Fiesta-varianten – en 5-dørs Fiesta Trend med 1-liters bensinmotor og 5-trinns girkasse – får nå en veiledende utsalgspris på 154 000 kroner.

Det som virkelig er en artig bil, Fiesta ST, får en startpris på kr 299 000,-. Da får du et sporstlig råskinn som gjør 0-100 km/t på 6,9 sekunder.

Den moderne 1,6-liters turboladede EcoBoost-motoren yter 182 hestekrefter, og har et dreiemoment på 240 Nm som trår til allerede ved 1.600 omdreininger. Toppfarten er 220 km/t.

LEKETØY: Med 180 hester og 240 Nm gjør Fiesta ST 220 km/t.  Foto: FORD
LEKETØY: Med 180 hester og 240 Nm gjør Fiesta ST 220 km/t. Foto: FORD Vis mer


BRUKTTEST: Ford Fiesta - rommelig småbil

Stemmestyring blir standard

En annen nyhet er at Ford nå standardiserer Applink som en del av stemmestyringssystemet SYNC i Fiesta. Med Applink blir en rekke av de appene mange har på mobiltelefonen tilgjengelig gjennom bilens elektroniske system og aktiveres med stemmen.

En annen del av SYNC er Nødhjelpstjenesten, der den lokale redningstjenesten automatisk ringes opp og varsles dersom bilen utsettes for et sammenstøt der en kollisjonspute løses ut.

SIGNALEFFEKT:  De gode sportssetene fra Recaro gir bilen ekte GTI-stil.  Foto: KNUT MOBERG
SIGNALEFFEKT: De gode sportssetene fra Recaro gir bilen ekte GTI-stil. Foto: KNUT MOBERG Vis mer


LES OGSÅ: B-Max første Ford med SYNC