Kupp på svenske leasingbiler

Kjøper du en bil som vært i privat eie må du betale moms to ganger både i kjøper landet og i Norge.

Publisert
Sist oppdatert
Spar 70.000 kroner på A6 2.4 quattro.
Spar 70.000 kroner på A6 2.4 quattro. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Import av bil er enkelt og mange har for lengst kommet over barrieren det er å handle bil i utlandet. Mange som har vært i Tyskland for å handle bil har opplevd at språkproblemene er noe større enn bagatellmessig. Derfor kan de være lurt å se på andre land som har enklere språk og som er lettere tilgjengelig for nordmenn. Sverige for eksempel.

Leasingbiler

Alle som har kjøpt bruktbiler i Tyskland vet at man skal se etter leasingbiler. Da slipper du nemlig å betale den tyske momsen. Det samme gjelder i Sverige og der er momsen på 25%. Hvis du i tillegg tenker på at du nå betaler 82 norske kroner for 100 svenske kroner blir regnestykket svært hyggelig.

Bruktbilannonser

Det finnes bare et problem. Det går ikke frem av svenske bruktbilannonser hvilke biler som er leasingbiler. Det må du finne ut selv ved å ringe rundt, men besparelsen for de som gjør en grundig jobb er stor. Hvis du går inn på www.bytbil.com slipper du unna privatannonser. Det letter jobben en god del.

Kjempeutvalg

I Sverige i år vil det bli solgt cirka 250.000 nye biler. Omlag 65 prosent av disse er leasingbiler som ikke blir smittet av moms som svenskene kaller det. Alle disse leasingbilene er potensielle eksportartikler til Norge. I Sverige kan man lease biler i ett, to eller tre år. Det vil si at både 2001, 2000 og 1999 modeller svært aktuelle nå.

Audikupp

Vi har skummet en del svenske Audi-annonser og tittet litt på A6. En 2001 modell A6 med 2.4 liters motor, firehjulsdrift og automatgir koster i Sverige cirka 240.000 svenske kroner. For å trekke vekk den svenske momsen deler du den summen med 1,25. Da sitter du igjen med å betale 192.000 svenske kroner. Siden 100 svenske kroner kun koster 82 norske blir eksportprisen så lav som 157.000 kroner. Ved hjelp av denne importkalkulatoren kan du lett regne ut hva bilen vil koste. En A6 2.4 har 165 hestekrefter, 2.393 kubikkcentimeter slagvolum og en egenvekt på 1.735 kilo. Det gir en total kjøpesum på 378.000 kroner. En meget hyggelig sum siden en tilsvarende bil i Norge koster opp i mot 70.000 kroner ekstra.

Ingen omregistreringsavgift

Ved innførsel av bruktbiler fra utlandet betaler du heller ingen omregistreringsavgift. På denne Audien er det en besparelse på 14.498 kroner.

Det varierer

Prisene varierer både i Sverige og i Norge og du vil oppleve avvik fra våre utregninger. Det viktigste er at du finner bilen du vil ha billigst mulig. Vi vil også følge opp med mange flere kupp fra Sverige. Somling nå er ikke lønnsomt. Du gjør ekstra gunstig kjøp nå med vår sterke kronekurs.

Flere saker om import

Alt du trenger å vite om bruktimport
Import av ny Toyota fra Danmark
www.bytbil.com
Annonser fra Aftonbladet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer