Kupé-kabrioleten Colt CZC omsider på vei

I februar i fjor omtalte vi den friskt utseende konseptbilen Colt CC, et nytt ledd i prosessen med å dynamisere Mitsubishis image. Det vil ha tatt over et år før den ferdige bilen avdukes i anledning av bilutstillingen i Genève om en drøy måned.

Kupé-kabrioleten Colt CZC omsider på vei

  1. Store bilder!


Bortsett fra SUVen Outlander er det den velpakkede og fleksible Colt som er Mitsubishis best selgende modell her i landet. Det ble nyregistrert 690 eksemplarer i fjor, så den ligger fortsatt et godt stykke bak Yaris og Polo, men foran Fiesta og Corsa. Etter femdørs-og tredørs-versjonene samt den spreke CZT-versjonen med turbo (Se lenke til test), annonseres nå Mitsubishis konkurrent til biler som Citroën Pluriel og Peugeot 206 CC.

Snodig kupé eller snerten kabriolet

Dagens kupé-kabriolet fra Mitsubishi har en fjern forfar: For 43 år siden, i 1962, kom den første Colt kabriolet - Colt 600 Convertible. Siste skudd på stammen er en god del større og mer avansert. Den er basert på femdørsvarianten av Colt, som er lengre enn tredørsversjonen. Dette for å kunne levere en bil med 2+2 seteløsning i tillegg til et nedfellbart ståltak og noe bagasjeplass. Plattform og viktige komponenter vil bli levert fra Mitsubishis fabrikk i Nederland, mens Pininfarina, kjent blant annet som designer for Ferrari, står for ferdiggjøring av kupékabrioleten i sin fabrikk i Italia.


109 hester

Mitsubishi Colt er tilgjengelig med 1,1 og 1,3-liters bensinmotorer samt spreke 1,5-litere som går på bensin eller diesel. CZC vil i utgangspunktet bli utstyrt med bensinmotoren på 1,5 liter. I en del markeder kommer den med turbo og yter 150 hestekrefter - den samme som man finner under panseret på Colts "muskelvariant" CZT, mens den norske importøren bare annonserer versjonen uten turbo på 109 hester.

Produksjonen av bilen starter ved Pininfarinas fabrikk nær Torino den 7. mars. Det forventes at Colt CZC blir lansert i Norge i annet kvartal. Prisene er fortsatt gjenstand for diskusjoner mellom den norske importøren og Mitsubishi i Nederland.

  • Store bilder finner du her.
  • Test av Colt CZT.
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder