Koreansk roadster

Hyundai HCD6 er foreløpig kun en studie, men avhengig av hvilken mottakelse den får, vil Hyundai vurdere å sette roadsteren i produksjon.

Koreansk roadster
[Ugjyldig objekt (NAV)]

HCD6 er nylig blitt vist på bilutstillingen i Chicago. Den vil vises for det europeiske publikummet i Geneve i månedsskifte februar/mars, og deretter på flere utstillinger utover året. Det er mottakelsen på disse utstillingene som avgjør den koreanske roadsterens skjebne. Dersom tilbakemeldingene fra publikum er positive nok, vil Hyundai vurdere en produksjonsutgave av studien.

Gjennomsiktig motorlokk

Den koreanske roadsteren er spesiell på flere måter. Det mest iøynefallende er kanskje det gjennomsiktige motorlokket over hekkmotoren. Iøynefallende må man vel si at bilens lakk også er. Avhengig av hvilken vinkel du ser bilen fra, varierer fargen fra mørk lilla til blågrønn. Dette skaper grusomme assosiasjoner til perlemorslakken som ble sett på som svært kul på begynnelsen av 80-tallet.

Minimalisme og plast

Utformingen av interiøret skal være inspirert av brettseiling og drage flyving. Ikke at vi ser de helt store linjene der, men interiøret er på mange måter særdeles spesielt. For eksempel er dashbordet og midtkonsollen innrammet i gjennomsiktig plast (se bilde her). Bilen er også preget av minimalisme: Midtkonsollen huser kun to brytere – en for CD/MP3-spilleren, og en for klimaanlegget.

Modifisert 2,7-liters motor

Under det gjennomsiktige motorlokket sitter en 2,7-liters V6 motor. Dette er i utgangspunktet samme motor som sitter i Hyundais nye SUV (Sport Utility Vehicle), Santa Fe – som nylig ble lansert på det norske markedet. For å takle overgangen fra SUV til roadster, er motoren blitt modifisert, slik at ytelsene er atskillig mer imponerende i roadsteren. I Santa Fe yter 2,7-literen 173 hestekrefter, mens den i HCD6 yter 215 hestekrefter.

Til å overføre kreftene fra motoren til de 18-tommers dekkene har Hyundai utstyrt roadsterstudien med en 6-trinns manuell girkasse.

Tekniske data HCD6
  
Slagvolum2,7 liter
Hestekrefter215
Transmisjon6-trinns manuell
Dekkdimensjon245/45-18
Lengde (mm)4.039
Bredde (mm)1.750
Høyde (mm)1.150
Akselavstand (mm)2.450