Koreansk karneval

Kia feirer det kommende året med Carnival. -En flerbruksbil med plass til sju og to skyvedører for innstigning.

Baksetene er nedfellbare og flyttbare, slik at bilen skal være anvendelig for alle behov, enten det behovet er å flytte passasjerer eller last. Den er nesten 4,9 meter lang, noe som er på størrelse med for eksempel VW Sharan/Ford Galaxy/Seat Alhambra, Peugeot 806/Citroën Evasion.

Diesel og bensin

Carnival kommer med to motoralternativer; en dieseldrevet og en bensindrevet. Dieselmotoren er en fireventilers DOHC(Double Over Head Cam) motor. Den har et slagvolum på 2.902 ccm og den har 135 hester plasser under panseret, som kommer til sitt fulle uttrykk ved 3.800 omdreininger i minuttet.

Bensinmotoren er 24-ventilers V6'er som har et sylindervolum på 2.497 ccm. Denne har 175 hester å trekke med, og disse yter maksimalt ved 6.500 omdreininger i minuttet.

Koreansk karneval

Ikke besluttet

På grunn av det usikre markedet vi har her til lands for tiden, er det ikke tatt noen avgjørende beslutning til hvorvidt vi vil få feire Carnival i Norge til neste år. Importøren melder imidlertid om at hvis bilen kommer, så vil den sannsynligvis bli tilgjengelig kun i "limited edition".

Prisen kan vi nemlig bare spekulere om foreløpig, men det er liten tvil om at dette blir en dyr bil. Det vil koste mange avgiftskroner å sette norske skilter på en treliters turbodiesel eller en 2,5-liters bensinmotor i en Carnival.