Konsept-Golf lander på 99 gram

Foreløpig blir den kun vist som konseptbil, men bilen kommer i produksjon som Golf Bluemotion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bluemotion-modellen av den nye Golfen er basert på en 1,6-liters common-rail dieselmotor med 105 hestekrefter. Den skal ha et dreiemoment på 250 newtonmeter og et forbruk på lave 0,38 liter per mil. Dette resulterer i et CO2-utslipp på 99 gram per kilometer.

Vi har testkjørt dagens Golf Bluemotion og konkluderte med at den brukte lite, men også at den bråkte mye og at CO2-utslippet ikke var overbevisende lavt med tanke på at motoren har såpass lite effekt. Den har også 105 hestekrefter og er oppgitt til 119 gram CO2 per kilometer. I forhold til hva BMW leverer er ikke dette oppsiktsvekkende. BMW 118d har 119 gram fra en motor på 136 hestekrefter. (I Tyskland har denne for øvrig 143 hestekrefter og slipper også ut 119 gram per kilometer).

Ny modell

image: Konsept-Golf lander på 99 gram

Konsept-Golf lander på 99 gram

  1. Stort bilde av Golf Bluemotion


Den kommende Volkswagen Golf BlueMotion har nå fått så lite CO2-utslipp at det begynner å bli bra levert. Bluemotion-konseptet består av det samme som før: lengre girutveksling, optimalisering av motor, lav rullemotstand i dekkene og spesielle, aerodynamiske modifikasjoner.

Mer om nye Golf finner du her.

Stort bilde av ny Golf Bluemotion.

Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!