Konklusjon

En tsjekker og to japanere. En relativt uetablert og to saltstøtter. Kampen ble hard, overraskende hard, men langs norske fjorder og fjell pekte det seg likevel ut en soleklar vinner...

Konklusjon

Har du lest hele testen skulle nok testvinneren ha utpekt seg. Og dersom du fortsatt er i tvil bør den ryddes av veien når du får vite at Skoda Octavia er omlag 20.000 kroner billigere enn konkurrentene, og har det beste utstyrsnivået.

Her er en kort oppsummering basert på våre egne kriterier:

 • Plass: Skoda Octavia

 • Komfort: Skoda Octavia

 • Motor: Skoda Octavia

 • Kjøreegenskaper: Skoda Octavia

 • Pris: Skoda Octavia

 • Utstyr: Skoda Octavia
 • Storeslem til Octavia

  For det er ingen tvil om at Skoda virkelig har en fulltreffer i Octavia. Bilen er komfortabel, har de beste kjøreegenskapene, den beste motoren og best bagasjeplass. Når den i tillegg ikke koster mer enn 234.600 kroner, sier det seg selv at konkurrentene vil få problemer.

  Men historien om Octavia er likevel ikke bare en solskinnshistorie. For det er liten tvil om at navnet vil skremme. Vi husker alle Skodavitsene som florerte bare for noen år siden, og med navn som Toyota og Nissan å konkurrere mot sier det seg selv at egoet nok for noen dulter av å si at - joda, jeg kjører Skoda...

  Det trekker også ned at Skoda Octavia har den desidert dårligste benplassen i baksetet av de tre, og at motoren er den tørsteste. For under vår test hadde Octavia et forbruk på 0,8 liter per mil, mens Nissan Primera nøyde seg med 0,79 liter per mil. Avensis, derimot, var testens sparemester med et forbruk på 0,75 liter per mil.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Hva med to og tre?

  Testens vinner er altså kåret, men fortsatt står vi igjen med to bitre konkurrenter, og spørsmålet blir egentlig hvem av de som fortjener laurbærkrans, ære og berømmelse. Svaret er slett ikke enkelt, for begge bilene har ulike kvaliteter. Avensis mest rommelig, trass i at det er vanskelig å utnytte bagasjeplassen, men samtidig har den dårligste motoren sammenliknet med Primera.

  Primera på sin side er nok mer ukomfortabel enn Avensis, men har et friskere design og en langt bedre motor.

  Å kåre noen soleklar vinner blant disse to er derfor vanskelig, men trives du med å kjøre bil må nok valget falle på Nissan Primera, er du derimot mer opptatt av plass og ikke minst komfort blir valget Toyota Avensis.