Konklusjon

Hvem er så best av Mazda MPV og Citroën Evasion? Kan japansk perfeksjonisme slå fransk eleganse, eller vil fransk plassutnyttelse igjen vise seg som et for høyt hinder for japanernes kjølige nøkternhet?

Publisert
Konklusjon

Franske Citroën Evasion har flere fordeler sammenliknet med Mazda MPV. Den er mer oversiktlig, ikke like stor og tungmanøvrert i byen, og den er mer fleksibel.

Evasion har sine fordeler

Smarte løsninger har den også, i form av integrert barnesete, seter som kan snues og som er lette å ta ut og inn. Barn vil i tillegg trives med de store vinduene og utsikten de gir, for ikke å snakke om bordene hvor lekesaker kan hvile når de ikke er i bruk. Likevel kan ikke Citroën vinne denne sammenlikningstesten.

MPV vinner på pris

For MPV har større plass, og all den fleksibiliteten man kan ønske seg - selv om setene er vanskelige å ta ut og inn. Mer komfortabel er den også, og hva gjelder kjøreegenskaper slår den Evasion ganske ettertrykkelig. Når prisen i tillegg er lavere enn Evasion, en MPV koster 346.900 kroner mot 358.800 kroner som Citroën forlanger for Evasion, blir det enkelt å hale i land seieren for MPV.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer