Konklusjon

Audi Allroad Quattro eller Volvo Cross Country? Mye teknikk og mye penger, eller litt mindre high-tech og lavere pris?

Konklusjon

Volvo slår Audi hva gjelder plass og komfort, mens Audi Allroad Quattro er Volvo Cross Country overlegen hva gjelder motor og kjøreegenskaper. Slik sett blir valget enkelt, for man velger Volvo dersom plass og komfort er viktigst, og Audi dersom motor og kjøreegenskaper teller mest.

Stor prisforskjell

Så enkelt er det likevel ikke, for vi skal kåre en totalvinner - og vi er nødt til å vurdere økonomi oppe i det hele. Audi er dyrest av de to, med automatgir koster Allroad Quattro 750.000 kroner. Volvo Cross Country er billigere, for med automatgir forlanger Volvo 627.900 kroner. Det er en forskjell på 122.100 kroner i Cross Country sitt favør.

Volvo vinner

Derfor vinner også Volvo Cross Country denne sammenlikningstesten over Audi Allroad Quattro. Vel har Allroad et forsprang hva gjelder teknikk, og selvfølgelig er det gøy å kjenne draget fra 250 hester som jages av to turboladere. Naturligvis er det også moro å følge med på fjæringsautomatikken i Allroad der den automatisk justerer marsjhøyden basert på hastighet.

Likevel er det ikke de 122.100 kronene. For selv om Volvo Cross Country har "bare" 200 hester, konvensjonelt hjuloppheng og bare en turbolader, er det ikke det som er det viktigste. Det er hvordan totalpakken oppleves, og den oppleves best bak rattet i Volvo - når prisgapet er som det er.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enkelttester av bilene

  • Test av Volvo Cross Country