Konklusjon

Er tsjekkiske Skoda Fabia 1.4 Elegance st.v. verd snaue 20.000 kroner mer enn sin koreanske konkurrent Kia Rio?

Konklusjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Pris er viktig når man skal velge bil, men ikke for enhver pris. Dessverre for Kia blir Skoda Fabia for sterk, selv om koreaneren absolutt har sterke sider.

Billig Rio

Det er selvsagt på pris Kia skal selge Rio, 166.900 kroner er ikke mye penger for Rio i LS utstyrsnivå, hvor klimaanlegg og andre komfortdetaljer er standard. Fabia med samme utstyrsnivå heter Elegance til etternavn og plusser på snaue 20.000 kroner i forhold til Kia. Prisen på Fabia stasjonsvogn er 183.740 kroner.

Vår valg

Likevel ville vi valgt å bruke litt mer penger på bilkjøpet. Vår valg ville uten tvil blitt Fabia. Skoda er rett og slett et bedre alternativ enn Kia Rio. Ikke bare fordi finishen er bedre, og materialene mer gedigne elegante – men også fordi Fabia har en bedre motor, bedre girkasse og de beste kjøreegenskapene av de to.

Dårlig garanti på Fabia

Bak rattet i Rio får man dessuten følelsen av å sitte i en tilårskommen japaner, mens Fabia gir intrykk av å være den moderne bilen den tross alt er. Skodas dårlige garantier forstyrrer imidlertid noe av bildet. Ett års nybilgaranti er rett og slett for dårlig, spesielt siden Kia gir tre år og 100.000 kilometer i garanti på Rio. Rustgarantien er til gjengjeld bedre på Fabia, 10 år mot Kias seks. Begge bilene har tre års lakkgaranti og serviceintervaller på 15.000 kilometer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enkelttester av bilene

  • Test av Skoda Fabia 1.4 Elegance st.v

  • Test av Kia Rio LS