Konklusjon

Vi har etter en lang testuke funnet ut hvem av bilene vi liker best. Begge er åpenbart biler som tilbyr mye, men vi har en favoritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Begge bilene stiller til start med forhjulstrekk. Vi mener at det på langt nær er den optimale løsningen for såpass motorsterke biler, men uansett er det likt for begge så ingen taper noe i sammenligningen av den grunn.

Nå skal det sies at utstyrsnivået i Saab er litt bedre enn i Volvo og dette setter også spor etter seg på sluttsummen. Bilene hadde ganske likt med utstyr, men Volvoen kostet betydelig mer med tilsvarende utstyrsnivå som Saab. Volvoen var ganske nøyaktig 100.000 kroner dyrere.

Små marginer

Som nevnt i innledningen skal vi ha mye av alt, samtidig som det er viktig hva sluttsummen på regningen ender på. Etter å ha kjørt svært langt, vurdert frem og tilbake klarte vi til slutt finne vår favoritt.

Saab tar poenger på kjøreglede, motor, ytelser, utstyr, pris og nybilgaranti (2 år).
Volvo har komfort, plass, seter, sikkerhet og bagasjerom som sine store fordeler men Volvo har foreløpig kun ett år nybilgaranti. Her er det noe på gang, men vi vet ikke riktig enda hva som skjer.

Vi vil ha Aero

Vi ender opp med å velge Saab 9-5 Aero som vår kompromissløse stasjonsvogn. På de områdene hvor Volvo scorer høyere ligger ikke Saab langt etter, og på de områdene hvor Saab er best har Volvoen for mye å ta igjen. Når Saab i tillegg har bedre garanti, er mye billigere i innkjøp og gir oss så mye mer kjøreglede ble valget lettere enn vi hadde tenkt oss i utgangspunktet.

Tekniske data på Saab 9-5 Aero.

Tekniske data på Volvo V70 T5.

Les full test av Saab 9-5 Aero her.

Les full test av Volvo V70 T5 her.