Konklusjon

La det være sagt først som sist; ingen av våre fem testbiler er dårlige kjøp. Men det aller beste kjøpet gjør du om du velger Honda Jazz.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Honda Jazz vinner altså vår småbiltest. Ikke fordi den er billigst, ikke fordi den er mest luksuriøs, men fordi den er den åpenbart mest praktiske småbilen på markedet i dag.

Kriteriene

Men la oss for ordens skyld først kikke nærmere på hvilke testkriterier vi har lagt til grunn: Aller mest vekt har vi lagt på plass og praktiske løsninger. Vi har også lagt stor vekt på utstyrsnivå og opplevd kvalitet. Motor, kjøreegenskaper og komfort er også blant kriteriene, men er noe mindre vektlagt. Til sist har vi tatt en kikk på innvendig og utvendig design. Men fordi oppfatningene om utseende varierer så kraftig, har vi valgt å legge liten vekt på nettopp design.

Gjør din egen prisvurdering

DinSide er opptatt av økonomi og det ville selvsagt vært naturlig at vi la avgjørende vekt på pris. Med pris som viktigste kriterium ville Hyundai Getz blitt den soleklare vinner. Vi har imidlertid latt Honda Jazz vinne testen. Hvorfor? Jo, fordi vi først og fremst ønsket å finne ut hvilken småbil som er den beste på det norske markedet i dag. Dette ville vi ikke klart hvis pris var avgjørende for vår rangering. Men prisene er selvsagt oppgitt, slik at du selv kan gjøre din egen vurdering.

Overraskende romslige

Har du ikke kjørt småbil på noen år? Da vil du garantert bli overrasket over hvor romslige dagens småbiler er. Honda Jazz stiller i en egen klasse og kan skilte med bedre bakseteplass enn de fleste kompaktbiler. Også Getz byr på svært god benplass for baksetepassasjerene.

Har vokst

Det er to årsaker til at dagens småbiler byr på langt bedre plass enn sine forgjengere. For det første har småbilene rett og slett blitt større. For eksempel er nye Volkswagen Polo hele 390 centimeter lang, 18 centimeter lengre enn sin forgjenger. Med sine 390 centimeter er Polo faktisk kun 25 centimeter kortere enn storebror Golf. Til sammenligning kan det nevnes at en halvlitersflaske med brus er nesten 25 centimeter lang.

Bedre plassutnyttelse

Konklusjon

Den andre årsaken til at dagens småbiler byr på langt bedre plass en sine forgjengere, er det faktum at bilprodusentene har blitt langt dyktigere i faget plassutnyttelse. Dagens småbil kjennetegnes blant annet ved kort panser og fremskutt frontrute, noe som gir en større kupé. Dermed kan forsetene flyttes frem, noe som åpner for bedre bakseteplass og større bagasjerom.

Etter grundige vurderinger har vi kommet frem til følgende resultat. Les mer om de enkelte bilene ved å klikke på lenkene:

  • 1. Honda Jazz
  • 2. Volkswagen Polo
  • 3. Ford Fiesta
  • 4. Citroën C3
  • 5. Hyundai Getz
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer