Konklusjon

Volvo V70 Bi-Fuel kan være et interessant alternativ å kikke nærmere på for taxi- og budbilsjåfører. For gjennomsnitts-Ola er en ordinær V70 et bedre alternativ.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon


Et av problemene med gass-biler er den manglende tilgjengeligheten på drivstoff. Det finnes i dag riktignok 34 stasjoner som tilbyr LPG, og i de store byene er tilgjengeligheten akseptabel. Men utover i landet er det langt mellom gasspumpene.

Tidkrevende

Selve gassfyllingen er også noe mer tidkrevende og knotete enn ordinær bensinfylling. Før vi kunne fylle vår testbil måtte vi skru inn et mellomstykke. Dette er i metall og blir svært kaldt å jobbe med på vinterstid. Etter fyllingen må mellomstykket skrus av og en plastkork skrus på. Deretter må man over til bensinpumpen, der bensintanken fylles. Det vil sannsynligvis ikke ta så lang tid før man venner seg til denne prosessen, men at den er mer tidkrevende enn en ordinær bensinfylling er ikke til å komme fra.

Gasstanken er som nevnt oppbevart mellom bakhjulene, noe som medfører at man mister reservehjulet. En skumflaske vil etter vårt syn aldri erstatte et ordentlig reservehjul.

34.000 kroner for mye

Konklusjon


Vi skulle holdt ut både tidkrevende gassfylling og manglende reservehjul hvis vi hadde visst at vi sparte både penger og miljø ved å velge en Volvo med Bi-Fuel-motor. Pristillegget på 34.000 kroner setter imidlertid en effektiv stopper for det økonomiske incentivet. Når miljøeffekten i tillegg er så beskjeden som den er, er det få argumenter igjen for denne bilen. Skulle bensinprisen gå opp, eller gassprisen gå ytterligere ned, vil saken stille seg annerledes. Men i dagens prissituasjon kan ikke Volvo V70 Bi-Fuel anbefales.

 • Tekniske data for Volvo V70 Bi-Fuel finner du her.
 • Mer informasjon om LPG og CNG finner du her.
 • Relaterte artikler:

 • Miljøvennlig syvseter fra Opel
 • Store utfordringer for motorprodusentene
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer