Konklusjon og konkurrenter

Det finnes mange sedaner i mellomklassen med spreke motorer, men ikke mange er i nærheten av Volvoens gunstige pris. Det blir ikke godt utvalg før prisen passerer 450.000 kroner.

Konklusjon og konkurrenter


Det finnes mange spreke sedaner i denne prisklassen og oppover, men utvalget blir ikke godt før du kommer litt høyere i pris. Dette skyldes at de fleste av konkurrentene tyr til langt høyere slagvolum for å hente ut tilsvarende ytelser, resultatet er at en større del av kjøpesummen går rett i staskassen.

Subaru Impreza 2.0 GT

Impreza GT er en voldsom bil, met et utseende som skriker "her er jeg" til alle UP-patruljer. S40 T4 er dens rake motsetning med andre ord. På en annen side - mer underholdning skal du lete lenge etter. Les test av Subaru Impreza Turbo på denne lenken.

Honda Accord 2.2 R

Accord R er nok en villbass med samme utstrålingen som Impreza, men noe moderert. Accord R har en turtallsmotor av dimensjoner, som går best fra 5.500 til 7.500 omdreininger. Anvendelig bil som er snill som et lam opp til 5.500 og vill som en ulv derifra og opp til 7.500. Les test av Honda Accord R på denne lenken.

Saab 9-3 Turbo

9-3 Turbo er i likhet med S40 T4 er en anonym bil. Du har masse hester når du er ute på kosetur og ingen løfter et øyebryn når du med et smil om munnen lister deg tilbake i garasjen. Les test av Saab 9-3 Turbo på denne lenken.

Her kan du søke blant 1.700 nye biler tilgjengelig på det norske markedet.

Konklusjon

For deg som liker krefter er dette et funn og du finner få tilsvarende med krefter til samme prisen. Du må stort sett ut med mer penger for å få tilsvarende kjøreglede, og i tillegg lever en S40 T4 i skyggen av oppmerksomheten andre mer "stylede" modeller tiltrekker seg.