Konklusjon og konkurrenter

Med firehjulsdrift er Porsche 911 Carrera 4 en ensom svale, det gjør den til den perfekte vinterbil -- men Porsche er fortsatt Porsche. Og Porsche er dyrt.


Man kan la seg imponere av kjøreegenskapene, la seg forføre av motorens sang og falle i staver over ytelsene. Likevel våkner man fort, for Porsche 911 Carrera 4 er ingen billig bil, og man kan selvfølgelig diskutere fornuften i å legge 1.289.401 kroner på bordet for en bil som egentlig bare er et leketøy for voksne gutter.

Men selv om Porsche 911 Carrera 4 ikke er noen billig bil, er det få biler som gir samme grad av eksklusivitet, prestisje og kjøreglede. Spesielt eksklusivitet og prestisjen teller mye for de som er villige til å legge en såpass stor sum penger på bordet for et befordringsmiddel. Men har man råd, så hvorfor ikke...

De nærmeste konkurrentene til 911 Carrera 4 er Jaguar XK8 og Maserati 3200GT. Hvordan Maseratien er vites ikke fordi vi ikke har kjørt bilen ennå, men Jaguaren er på langt nær så sportslig som 911en.

Derfor er det lite annet som greier å måle seg med Porsche 911 Carrera 4 hva gjelder sportslighet. Porsche 911 har alltid vært spesielt, og trass i at dagens modell har byttet ut de skarpeste tennene, vil den alltid ha en særstilling i bilentusiasters hjerter.

Vi fortsetter å drømme....