Konklusjon og konkurrenter

Er så denne prehistoriske Pajeroen fra nyere tid verd sine penger, eller bør man styre unna og skaffe seg noe annet?

Alderen skinner tydelig igjennom hos Galloper Super Exceed. Den er ikke like sober som konkurrentene, heller ikke kan den skilte med elegansen og de moderne linjene som preger konkurrentene.

Mot Pajero

Heller ikke på pris er den jevnbyrdig, der er den knusende. Og det er akkurat det som er Galloper sin store fordel i kampen om kjøpernes gunst. For er ikke utseendet -- og interiøret som minner om en avdeling på teknisk museum -- så viktig for deg vil det være dumt å betale drøye 115.000 kroner mer for en Pajero hvor den eneste forskjellen er at designet følger litt mer med i tiden og at den er utstyrt med et mer avansert firehjulsdriftssystem.

Vanskelig valg

Litt verre blir kanskje avveiningen dersom vi ser på Mitsubishi Pajero Sport med den samme motoren. Vel er denne bilen ikke fullt så stor som Galloper Super Exceed, men plassen burde holde for de fleste. Sammenliknet med denne bilen blir nemlig ikke Galloper så billig lengre, differansen er nemlig bare drøye 17.000 kroner i koreanerens favør. En differanse som du nok vil tjene inn igjen den dagen du skal selge bilen.

Ukjent navn

For uansett hvor mye Galloper Super Exceed er tuftet på Pajero, og uansett hvor bra teknikken og motorene er har Galloper et foreløpig ukjent navn her til lands. Det sammen med dens trivielle design sørger nok for at man ikke vil få på nær det samme for en brukt Galloper Super Exceed som man vil få tilbake for en brukt Pajero. Og det kan være riset bak det berømte speilet.