Konklusjon og konkurrenter

Med et unikt konsept og få konkurrenter har Suzuki etablert seg på markedet med en folkelig og brukbar bil. Greier du deg uten firehjulsdrift har bilen fler konkurrenter. For mange, faktisk.

Er det god plass du er på jakt etter, faller Baleno igjennom. Da bør du heller titte på Ford Focus, Opel Astra, Mitsubishi Lancer, Peugeot 306 eller Citroën Xsara. For å nevne noen. Samtlige av disse bilene kan du få med 1,6-liters motor i samme prisklasse, og med noenlunde det samme utstyrsnivået.

Er det god komfort du er på jakt etter, er situasjonen den samme. Stort sett samtlige av de nevnte bilene har bedre komfort enn Balenoen, både med hensyn til sittekomfort, fjæringskofort og ikke minst i forhold til støynivå.

Ikke eneste med 4WD

Skal du derimot ha firehjulstrekk, er det ikke mange konkurrenter igjen. Subaru Impreza er den eneste som kan by Suzuki Baleno på konkurranse i så måte, og DinSide har derfor latt de to bilene måle krefter i en sammenligningstest. Denne testen kan du lese her, så kan du selv finne ut hvilken av disse to bilene vi mener er det beste valget.

Og dersom valgeet faller på en Baleno, er vår innstendige oppfordring; legg 6.500 kroner på bordet for å få med deg ABS-bremser!