Konklusjon og konkurrenter

Konkurrentene er både vakrere og dyrere med sammenliknbare motorer. Er Berlingo det perfekte valget for familier med avkom?

Citroën Berlingo er en fornuftig bil. Den har masse plass, fullt av smårom og andre praktiske løsninger - samtidig som den har et utseende som neppe kan kalles banebrytende eller spennende. Slik må det imidlertid være, og det er da også helt greit. For Berlingo henvender seg i første rekke til de som setter plass, komfort og smarte løsninger foran estetikk, hestekrefter og hvor høy belastning av G bilen tåler sideveis før dekkene begynner å jamre.

Ingen outsider

Med motoren på 1,8 liter under panseret, og skyvedøren som letter adgangen til baksetet betraktelig, er Berlingo slett ikke noen outsider - noe prisen på 185.900 kroner såvisst bidrar til. På startstreken sammen med Berlingo står imidlertid sterke, og kanskje mer elegante, utøvere - men ingen som har bedre plass. Dyrere er de også.

For Renault Megane Scenic koster 199.000 kroner, og kan slett ikke hamle opp med plassen til Berlingoen. Fordelen til Scenic er at den er litt mer fleksibel enn Berlingoen, og definitivt ett par hakk vakrere.

Mitsubishi Space Star, er et annet alternativ. Men skal du ha den bilen med en 1,8-liters motor er prisdifferansen drøye 30.000 kroner - og det begynner å bli i drøyeste laget.

Kangoo; samme lest, mindre motor

Renault Kangoo er også en utfordrer til Berlingo. Den er bygd over samme lest; mye plass - mindre design. Men det er likevel ikke Berlingo med 1,8-literen den konkurrerer mot. For under panseret sitter det tilfeldigvis en 1,4-liter med 75 hestekrefter - akkurat som på Berlingo 1,4.

Med prisen i bakhodet, all plassen og komforten er Citroën Berlingo 1,8 slett ikke noe dårlig valg. Det skal nemlig litt til for å få en så fornuftig familiebil til under 200.000 kroner, men du må ikke bry deg for mye om design..