Konklusjon og konkurrenter

Discovery II har blitt en fantastisk god og meget fleksibel 7-seter offroader. Og selv om ES-modellen koster rett over en halv million kroner, er den etter vår mening det beste kjøpet i dagens marked dersom du ikke vil betale mer enn 510.000 kroner for en stor terrengbil

Konklusjon og konkurrenter


Størrelsesmessig er nemlig Discovery på linje med Toyota Landcruiser VX90, Nissan Terrano II, Mitsubishi Pajero 2500 TDIC og Range Rover 2.5 DSE (klikk på lenkene for å lese våre prøvekjøringer. Felles for samtlige av disse bilene er imidlertid at de koster til dels svært mye mer enn en halv million kroner.

Nærmest er Nissan Terrano II som koster 488.300 kroner. Dette er på nivå med Discovery II, men Nissan har betydelig mindre utstyr i sin Terrano enn hva Land Rover byr på i sin ES-modell som tross alt bare koster 20.000 mer enn Terrano II.

En japse-dødare

Både Mitsubishi Pajero 2.5 Lang (530.900) og Toyota Landcruiser VX90 (503.700) koster omtrent det samme som Discovery II, men i likhet med Nissan Terrano kan de ikke måle seg med hensyn til utstyrsnivået på Land Rover Discovery. Pajeroen kan heller ikke by Discovery på konkurranse når det gjelder kjøreegenskaper, briten ligger langt foran.

Imidlertid har Toyota Landcruiser gode kjøreegenskaper på veien, og har nok bedre plassutnyttelse og større bagasjerom enn Discovery II. Men heller ikke Landcruiser kan måle seg mot Discovery’s utstyrsnivå.

Familie-kannibalisme

Og endelig: Selv Range Rover 2.5 DSE må melde pass. Visst har den en mer ekslusiv fremtoning enn lillesøster Discovery II. Men den er omtrent like stor, den er tregere og tyngre, har en svakere motor og er passert av lillesøster med hensyn til tekniske løsninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og ikke minst koster en Range Rover 2.5 DSE nesten 200.000 kroner mer enn lillesøster, det er en prislapp Range Rover overhodet ikke kan forsvare. Range Rover er død – lenge leve Land Rover!

PS!
Range Rover er, som du skjønner, mer enn moden for e oppgradering. Og den kommer, men tidligst i år 2000.