Konklusjon og konkurrenter

Vår testbil, Rover 75 Connoiseur, er toppmodellen fra Rover, og blir neppe bestselgeren. Det tipper vi modellen med toliters V6-motor til ca 350.000 kroner blir. Likevel er det ingen tvil om at nettopp toppmodellen er et av de sterkeste kortene i Rover-serien.

Konklusjon og konkurrenter

Bilen har nemlig en helt fantastisk komfort, og gir et gedigent inntrykk. Følelsen av å kjøre en storbil er enorm, denne bilen gir nettopp et inntrykk av å kjøre en adskillig større bil enn du egentlig gjør, for plassforholdene i bilen er nemlig så som så.

Av konkurrentene vi nevnte innledningsvis, er det Opel Omega 2.5 V6 og Audi A4 2.4 som gir i nærheten av samme følelse. Men når prislappen skal begrenses til under 450.000 kroner, får du ikke like mye “jåleutstyr” med på kjøpet.

Dessuten virker både Opel Omega og Audi A6 lettere og mindre enn Rover 75, selv om de faktisk er større og har adskillig bedre plassutnyttelse enn Rover 75.

Bare for angolfile?

Med relativt dårlig plassutnyttelse for å være storbil blir derfor spørsmålet oma t du så til de grader må være anglofil at du koser deg med the og scones til frokost for å vurdere en Rover 75.

Vårt svar er et absolutt nei. Rover 75 fremstår som et glimrende alternativ til deg som ønsker en bil som gir “a touch of class”, en ekslusivitet som ingen andre biler i prisklassen under 450.000 kroner gir deg.

Selv om bilen på langt nær er perfekt, har den de tunge, klassiske linjene som kjennetegner en luksusbil, den har den helt riktige følelsen av storbil. Men likevel er den nokså økonomisk (vårt testforbruk var moderate 0,86 l/mil ved blandet kjøring).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du må likevel greie deg med mindre plass enn hva du er vant med av biler i denne prisklassen. Men det er en liten pris å betale for et snev av luksus i hverdagen.