Konklusjon og konkurrenter

Prislappen på vår testbil er hårfint under 300.000 kroner. Det er prislappen til Audi A4 1,8 og BMW 318i også. Slagsmålet om kjøperens gunst er i gang...

Konklusjon og konkurrenter

Kampen om kjøpernes gunst i mellomklassen er steinhard.

Mercedes satser på komfort...

Mercedes satser i første rekke på komfort, og er nok med god margin den mest komfortable av de tre. Det merkes også på bilens kjøreegenskaper, for her blir det unaturlig med en sportslig kjørestil. Aller best liker C180'en seg når svingene taes i et behersket og avslappet tempo.

...mens Audi og BMW er mer sportslige

Slik er det ikke med verken Audi A4 eller BMW 318i. Begge disse bilene trives når svingene kommer tett og føreren legger an en mer sportslig kjørestil. Likevel er de komfortable, selv om de ikke når helt opp til Mercedesens komfortnivå.

Prismessig skiller det ikke så mye på de tre konkurrentene. C-klassen koster 299.900 kroner, Audien 282.610 kroner, og for å få registrert BMW 318i i ditt navn, må du legge 299.000 kroner på disken. Dermed er Audien den billigste av de tre. Hva gjelder utstyr og innvendig plass, skiller det heller ikke mye mellom de tre -- men Audien har ikke antispinn. Det er standard både på Mercedesen og BMW 318i.

Hvilken du velger er egentlig en smakssak, men er det komfort du setter i høysetet representerer Mercedesen et bra alternativ.