Konklusjon og konkurrenter

Dagens versjon av Peugeot 306 skal i graven neste år. Er den nye motoren nok til at bilen kan forsvare sin posisjon, eller har konkurrentene tatt innersvingen på den franske løvinnen?

Peugeot 306 HDi stasjonsvogn koster 211.000 kroner, til sammenlikning koster en Volkswagen Golf 236.440 kroner.

Vel koster Golfen drøye 25.000 kroner mer enn 306 HDi, men tyskeren har fordeler med lengre serviceintervaller (30.000 kilometer for Golf mot 20.000 for 306), og det faktumet at den er en nyere bil. Og akkurat det er lett å merke, for Golfen er absolutt ledende hva gjelder kvalitetsfølelse, komfort og kjøreegenskaper. Plass og utstyrsnivå skiller imidlertid lite på de to modellene.

Jokeren

Jokeren i selskapet kommer fra tsjekkia og heter Skoda Octavia 1,9 TDi. Den største fordelen er helt klart størrelsen. Bagasjevolumet er for eksempel 100 liter større enn hos 306, og bilen er snaue 20 centimeter lengre enn den franske løvinnen. Både pris- og ytelsesmessig er de nærmest identiske. Men, igjen, Skodaen er en nyere konstruksjon enn 306 HDi.

Tidens tann

Har så tidens tann gnaget i stykker 306 HDi sine muligheter til å lykkes? Eller har den nydelige motoren reddet 306? Svaret er ja på det første spørsmålet, og nei på det siste. Du ser at årene har gått siden designeren tegnet sin første strek på den første skissen med arbeidsnummer 306, og du merker det. For selv om bilen er både komfortabel, lettkjørt og til dels underholdende, merker man at hele atmosfæren ikke er den samme som i de nyere konkurrentene. Den gir ikke et like robust inntrykk, og virker mer spartansk enn hva den i virkeligheten er.

Neste problem for 306 HDi er at Peugeot lanserer en helt ny 306 på markedet neste år, og da vil dagens modell bli mindre attraktiv. Derfor lønner det seg ikke å kjøpe noen Peugeot 306 nå, med mindre du får et svært godt tilbud. Men vi gleder oss til Peugeot lanserer den nye utgaven av 306, med HDi motor. At det er en nydelig motor som passer perfekt til 306 sin størrelse er nemlig hevet over enhver tvil.