Konklusjon og konkurrenter

Opel Frontera har dårlige kort på hånden, for dårlige vil nok enkelte synes, men har den likevel gjemt et ess i ermet?

Konklusjon og konkurrenter

Opel Frontera koster 414.300 kroner. Det er det ikke mange andre ekte terrengbiler som gjør, og spesielt ikke av denne størrelsen. For utvendig er Opelen større enn Toyota LandCruiser 90, Land Rover Discovery TD5, Mitsubishi Pajero og flere av de andre bilene som av natur heller vil oppholde seg blant mosedotter og stubber enn nylagt asfalt.

Mot Galloper og Jeep

Prismessig konkurrerer Opelen mot Galloper Super Exceed og Jeep Cherokee Sport, forskjellene er minimale med en pris på 412.400 for Galloperen, 412.200 for Jeepen og 414.300 for Opelen. Utstyrsmessig er de også ganske jevnbyrdige, men Galloper har klimaanlegg - noe som koster deg 19.500 kroner i Frontera. I Jeep må du derimot betale ekstra for blokkeringsfrie bremser (ABS).

Av disse tre kommer nok Galloperen sist. Grunnen er ukjent navn, og et design som er hentet fra forrige tiår. Kampen mellom Jeep og Opel blir mer jevnbyrdig. Opelen kan skilte med blokkeringsfrie bremser og et litt høyere utstysnivå, mens amerikaneren lett kjører fra Opelen hva gjelder komfort, kvalitetsfølelse og finish.

Land Rover Discovery

Den største utfordreren er likevel britisk og heter Land Rover Discovery TD5. Med en nyutviklet femsylindret dieselmotor, som slår knock-out på Opelens motor, bedre finish og ikke minst bedre kjøreegenskaper blir Opelen et lett bytte. Det eneste som taler for Opelen i denne sammenhengen er prisen, for Land Roveren koster 485.800 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen