Konklusjon og konkurrenter

Nettopp fordi ”alt ekstrautstyr en standard” i en Griffin, er det vanskelig å lage gode konkurrentsammenligninger.

Konklusjon og konkurrenter


Ser vi på ”grunnmodellen” av Saab 9-5 3.0T SE. Koster denne 562.300 kroner, og vår påstand er at Griffin er verdt hver eneste krone av de 37.900 kronene den koster mer en SE-modellen. Listen over merutstyr på Griffin er imponerende lang!

En av de mest åpenbare konkurrentene til 9-5 Griffin er BMW 528, som koster 595.000 kroner. Prisdifferensen mellom de to bilene er helt ubetydelig, det er ytelsene også. Er du glad i ekstrautstyr, er Saab’en et åpenbart valg.

En annen konkurrent er Mercedes E280 som -- selv om den har betydelig mindre utstyr – koster 638.210 kroner.

Outsiderne

I første rekke er Saab en bil for dem som tenker litt utradisjonelt, og som ikke vil ha samme bil som naboen. De har et par andre alternativer å vurdere også, for eksempel Alfa 166 2,5 V6, som koster 525.900 kroner i grunnversjon. Med tilsvarende utstyr som Griffin tipper vi at de to bilene stiller nokså likt, muligens er Saab’en fortsatt litt rimeligere. De to er omtrent like store, men Saab’en er litt lettere på foten en Alfa 166.

Oepl Omega MV6 er en bil som i utgangspunktet har samme motoren som Saab 9-5 Griffin, men uten turbo. Likevel er effekten høyere i Omega MV6 (+ 11 hk), men Griffin byr på hele 40 Nm mer dreiekraft og akselerasjon som er sekundet kjappere fra 0 – 100 km/t. MV6 er utstyrsmessig lik som Saab 9-5 SE, og koster det samme som Saab 9-5 3.0T SE. Da er Saab’en langt å fortrekke på grunn av sitt elegante design, spør du oss.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noe for seg selv

Det finnes biler til 600.000 kroner som er langt mer sportslige enn Saab 9-5 Griffin. Men det er ikke mange som gir samme følelse av tung luksus som det Griffin gir, og det må da være deilig å vite at når du har betalt hva forhandleren forlanger, får du alt det tilbehøret du vil ha uten å måtte krysse av på utstyrslisten og se prislappen fyke i været?

Fargen får du velge selv, vi sier velbekomme og takk for turen – det var en ren nytelse!