Konklusjon og konkurrenter

Med en utsalgspris på 527.600 kroner er 9-3 Viggen slett ikke noen billig bil, men utstyrslisten er lang.

Konklusjon og konkurrenter

Man skal slett ikke klage på utstyrsnivået i 9-3 Viggen, her finner man skinn, elektriske justerbare seter, kjørekomputer, klimaanlegg og alskens snadder - men vi savner anti-spinn, som heller ikke kan leveres som ekstrautstyr.

Hard konkurranse

Saab 9-3 Viggen kan ha så mye utstyr den bare vil, men sannheten er at bilen blir for dyr sammenliknet med konkurrentene. For er det en sportstourer du er på jakt etter, kan du like gjerne gjøre det skikkelig - og spare penger i prosessen.

Honda Accord Type-R koster 448.400 kroner og byr på langt mer kjøreglede enn hva Viggen noen sinne vil kunne levere – særlig i forhold til norske veier. Komfort gir Viggen visst, men den billigere BMW 328i, som koster 509.000 kroner, gir mer komfort for pengene dine.

Og bare for å besegle skjebnen til 9-3 Viggen kan Audi levere en kombinasjon av sportslighet og komfort, men plusser på firehjulstrekk, for 499.600 kroner i A4 2.8 Quattro.

Den beste 9-3?

Dermed skulle det bare gjenstå å besvare spørsmålet vi innledet artikkelen med, nemlig om 9-3 Viggen er den beste 9-3. Svaret er vel i og for seg gitt, for en overmotorisert bil er slett ikke noen bra bil.