Konklusjon og konkurrenter

Med et lass av praktiske løsninger, god plass og brukbar langturkomfort er ikke prisen på 177.000 kroner for vår testbil avskrekkende. Eller er den det?

Konklusjon og konkurrenter

Den billigste utgaven av Toyota Yaris Verso, Linea Terra, begynner på 172.000 kroner. Vår testbil, Linea Sol, hadde mer utstyr, og kostet derfor 177.000 kroner. Sammenliknet med konkurrentene kan dette fort vise seg å bli litt mye.

Citroën Berlingo Multispace

Citroën Berlingo er bygget over samme lest som Yaris Verso, men den er større - og akkurat det kan vise seg å bli Verso sin største hodepine. Trass i at begge bilene har mye plass er Berlingoen den rommeligste. En Berlingo 1.9 SX Mulitspace koster 185.900 kroner, mens du må legge 165.900 kroner på bordet for en Multispace med en 1,4 liters motor.

Mazda Demio

Mazda har også en konkurrent til Verso. Bilen heter Demio, er rimeligere og gir kanskje ikke samme grad av "kassebilfølelse" som Verso. Demioens største problem er at den har noe mindre plass enn hva Verso kan stille opp med, men den slår Verso på pris. Demio med 1,3-liters motor og 63 hester koster nemlig 145.900 kroner, og Demio med 1,3-literen som yter 72 hester koster 149.900 kroner.

Konklusjon

Det er liten tvil om at Toyota Yaris Verso har noe for seg. Ideene som ligger bak er gode, samtidig som bilen har et stort og fleksibelt bagasjerom. Det som kanskje vil ødelegge for Verso er prisen, for med en grunnpris på 172.000 kroner for den billigste utgaven kan det hende at Yaris Verso blir i dyreste laget.