Konklusjon og konkurrenter:

Klassen for små stasjonsvogner er full gode kandidater. Til tross for at Megane er rask, komfortabel og praktisk tror ikke vi den blir førstevalget i kompaktklassen.

Konklusjon og konkurrenter:


Megane har et stort beite med stasjonsvogner å bryne seg på. VW Golf, Toyota Corolla, Ford Focus, Peugeot 306 og Citroën Xsara er noen av de hardeste konkurrentene. Det er i utgangspunktet ikke store prisforskjellene på disse bilene, slik at det endelige valget vil bli avgjort av smak og behag. Golf er dyrest og Peugeot 306 er billigst i "ribbet" versjon.

Megane ligger midt på treet med 200.500 kroner, noe som fullt kan forsvares siden den har en av de kraftigste motorene og at av de største bagasjerommet.

VW Golf

Markedsleder Golf Comfortline koster 7.000 kroner mer enn tilsvarende utstyrt Renault Megane. Golfen har mindre bagasjerom, dårligere plass i baksetet, mindre motor, men blir allikevel valgt av svært mange bilkjøpere. Golfen har god plass foran, solide kjøreegenskaper og man sikret god annenhåndsverdi.

Citroën Xsara

Citroën Xsara har alle de samme gode egenskapene som Megane, men den har flere gode egenskaper i tillegg som f. eks meget gode kjøreegenskaper, presis styring og bedre kvalitetsfølelse.

Konklusjon

Renault Megane har mange gode kvaliteter. God plass, komfortabel, kraftig motor er nøkkelord for Megane. Det som trekker ned er upresise kjøreegenskaper, kraftig understyring og kjedelig interiør. Siden det er veldig små prisforskjeller i kompaktklassen, og utvalget er stort, vil vi tro at mange fortsatt vil ha Golf og Astra som førstevalg i kompaktklassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Relaterte artikler

Citroen Xsara 1,6 Stv
Ford Focus 2,0 Stv
Opel Astra 1,6 Stv
Peugeot 306 Stv
Toyota Corolla 1,6 Stv