Konklusjon og konkurrenter:

Kommer denne bilen til og bli en suksess i SUV-klassen? Det tviler vi sterkt på. Den har for mange konkurrenter og flere av dem er allerede godt innarbeidet i markedet.


Hvem er det så som er de hardeste konkurrentene? Det er først og fremst Suzuki Gran Vitara som koster 249.900 kroner som er den verste konkurrenten. Sportage er med sin pris på 239.000 kroner bare 10.000 kroner rimeigere, og de fleste kjøperne i dette segmentet klarer dette påslaget for å få en Suzuki Vitara.

Noen litt dyrere

Går du litt opp i pris kan Honda CR-V, Subaru Forester og Toyota RAV 4 utgjøre gode alternativer. Alle tre koster rett over 270.000 kroner. Dette er større og mer komfortable biler som også har bedre plass inne i kupeen. Alle tre har 4-hjulstrekk og god bakkeklaring.

To litt utradisjonelle

Hvis 4-hjulstrekk er det primære målet finnes det to biler som gir mye for pengene, nemlig Suzuki Baleno og Subaru Impreza. Disse koster 199.900 kroner for billigste utgave. Begge to har mindre effekt enn Sportage, men betydelig bedre ytelser og komfort.

Konklusjon

Det er liten tvil. Kia Sportage er for dyr og har for mange skavanker. Motoren trekker inntrykket mye ned. Hvis du synes en Kia Sportage er et fornuftig valg, vil vi anbefale utgaven med turbodiesel. Den koster 7.000 kroner ekstra. Selv ville vi nok ha valgt en annen bil.