Konklusjon og konkurrenter

Det er liten tvil om at Skoda Octavia 4x4 hører til en liten gruppe juveler med fire hjul. Og prisen er helt riktig.

Konklusjon og konkurrenter

Suzuki Baleno sørger for at mange nordmenn slipper å gå den siste biten opp til hytta, takket være firehjulsdrift, og har på få år blitt den mest solgte bilmodellen med firehjulstrekk. Skoda Octavia fyller samme behov, men gir deg i tillegg muligheten til å ta med deg vennene dine.

Volkswagen Golf TDi Comfortline 4-motion

Den kanskje hardeste konkurrenten til Skoda Octavia 4x4 er Volkswagen Golf TDi Comfortline 4-motion. Den har samme plattform, motor og firehjulsdrift som Skoda, og er billigere. For mens Skoda koster 256.900 koster Golf 256.680 kroner. Det er bare et problem, og det er at Octavia er så mye større enn Golf, og at Golf mangler klimaanlegg sammenliknet med Octavia.

Det finnes også en annen Golf TDi som stasjonsvogn og med 4-motion. Forskjellen på den og den vi i utgangspunktet sammenlikner Octavia 4x4 med er motoren. For med 115 hestekrefter og et dreiemoment på 285 Nm ved 1.900 omdreininger er den langt sterkere enn Octavia. Den er også langt dyrere. Volkswagen forlanger 282.100 kroner for bilen.

Volkswagen Passat TDi

En annen konkurrent til Octavia 4x4 er Volkswagen Passat TDi. Også her er motoren den samme som i Skoda, men Passat mangler firehjulsdrift - og den er dyrere enn Octavia 4x4. Det eneste Passaten scorer bedre på er plass, den er nemlig hårfint rommeligere, og det er i første rekke plassen i baksetet som er større.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjon

Det er ikke vanskelig å se at Skoda har skutt en klokkeren innertier med Octavia 4x4. Bilen virker å ha et høyt kvalitetsnivå, er god å kjøre og kommer seg frem dit du vil, samtidig som den er rommelig. På minussiden kan vi anføre at motoren kanskje kan bli litt svak for enkelte og at setene er for harde og ukomfortable. Det skal likevel ikke overskygge det faktum at Skoda Octavia nok er blant de beste kjøpene du kan gjøre, dersom du trenger en firehjulstrekker som ikke koster mer enn 260.000 kroner.