Konklusjon og konkurrenter

Hva så med konkurrentene. Er Celica så bra at den viser de alle ryggen - eller må den se seg forbikjørt?

Konklusjon og konkurrenter

I prisklassen under 300.000 kroner er det i all hovedsak tre coupeer som skiller seg ut. Nemlig Fiat Coupe, Hyundai Coupe, Honda Prelude og Ford Cougar.

For Fiat Coupe med 1,8 liters motor og 130 hestekrefter koster 275.000 kroner, men utstyrsnivået i Coupe Fiat er lavere enn hva du finner i Celica. Likevel utgjør Fiat et verdig alternativ dersom du ser på design, men må nok likevel se seg frakjørt av japaneren både hva gjelder ytelser og kjøreegenskaper, skjønt det i første rekke er Fiatens elendige ergonomi som setter grenser for hva du kan gjøre med bilen -- ikke bilens understell.

Hyundai Coupe

Hva så med Hyundai Coupe? Vel, heller ikke den når opp med Celica hva gjelder kjøreegenskaper, men hva gjelder ytelser er toliteren i Hyundai vel så sterk som motoren i Celica - og det er spesielt dreiemomentet til koreaneren som sørger for det. For mens Toyota Celica yter 170 Nm ved 4.200 omdreininger, yter motoren i Hyundai 187 Nm ved 4.800 omdreininger. Igjen kjører altså Celica i fra hva gjelder kjøreegenskaper, men taper stort på pris.

For Hyundai Coupe 2.0 koster ikke mer enn 233.950 kroner, mens Celica koster 299.900 - riktignok da med skinn og klimaanlegg som standard. Med stoffseter og uten klimaanlegg er prislappen på Celica 279.900 kroner -- vi kan trygt anbefale deg de 20.000 ekstra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ford Cougar og Honda Prelude

De to resterende er mer komfortorienterte enn Celica, Prelude har for eksempel automatgir som standard. Ikke minst ser man det på ytelsene; Prelude bruker 10,7 sekunder fra 0 til 100 kilometer i timen, mens Ford Cougar bruker 9,6 sekunder. Begge bilene er dessuten dyrere enn Celica. For Cougar forlanger Ford 314.900 kroner for, og Honda vil ha 306.500 kroner for sin Prelude.

Den endelige konklusjonen

Pluss og minus
Dette elementet er dessverre fjernet.

Dermed er vi tilbake ved spørsmålet om Celica har kjørt fra alle konkurrentene. Og svaret må bli at det nok kommer litt an på hva du ønsker deg, men at det er få - om noen - som kan utfordre Celica på kjøreegenskaper og kjøreglede,derimot er det enkelte som slår den på pris.