Konklusjon og konkurrenter

At Hyundai har blitt en langt bedre bil enn den erstatter er det liten tvil om, likevel er konkurrentene så absolutt tilstede...

For med konkurrenter som Mazda 323, Mitsubishi Lancer Toyota Corolla og Suzuki Baleno er det ikke småtteri Hyundai måter på sin vei mot bilkjøpernes hjerter.

Men Hyundai har en stor fordel sammenliknet med konkurrentene, og det er selvfølgelig prisen. For ingen -- selv ikke Baleno -- kan skilte med hyggeligere tall på salgsplakaten enn Hyundai.

Mazda 323 1.3 LX og Mitsubishi Lancer 1.3 GL

Og akkurat prisen blir Mazda sin svøpe, for med en pris på 170.900 kroner er den sjanseløs mot de 148.950 kronene Hyundai forlanger for Accent. Hva gjelder utstyr må imidlertid Accent se seg slått av 323, for med sidekollisjonsputer og fem hodestøtter blir Accent taperen i utstyrskampen.

Hva gjelder Mitsubishi Lancer blir betraktningene rundt pris de samme som for Mazda 323 -- og Lancer er, med en pris på 177.900 kroner, enda dyrere enn Mazda 323. Likevel, Lancer er syv centimeter lengre enn Accent og ti centimeter lengre enn 323.

Suzuki Baleno 1.3 GL

Dermed er Suzuki Baleno den eneste av konkurrentene som virkelig kan opponere mot Accent hva gjelder pris -- i allefall dersom du er på jakt etter en sedan i denne størrelsen. For Suzuki forlanger ikke mer en 154.900 kroner -- eller drøye 6.000 kroner mer enn Accent -- for Baleno. Utstyrsnivået er det samme, men det er likevel liten tvil om at Accent nok er det kloke valget av de to.

For sammenliknet med Baleno er ikke bare Accent en nyere bil, men den har dessuten bedre finish og er mer komfortabel.

For selv om Accent har sine skjønnhetsfeil er det liten tvil om at Hyundai har lykkes med Accent. Den gir et langt bedre kvalitetsinntrykk enn sin forgjenger, har lav pris og mye utstyr.