Konklusjon og konkurrenter

Den forrige utgaven av Nubira sin største fordel var kanskje prisen. Nå har Daewoo imidlertid gitt den nye Nubira en ganske kraftig prisøkning på 20.000 kroner, slik at den rimeligste modellen, som vi prøvekjørte, har en prislapp på 189.900 kroner. Hvordan stiller nå Nubira seg i forhold til konkurrentene?

Konklusjon og konkurrenter


Daewoo har selv sagt at Nubira først og fremst skal konkurrere mot bruktbiler som Opel Vectra, VW Passat og Ford Mondeo. Det er mulig at en som er på utkikk etter en av disse bruktbilene heller vil kjøpe en Daewoo Nubira, men når prisen på koreaneren er som den er, finnes det også en god del konkurrenter på nybilmarkedet, som Nubira må ta opp konkurransen med dersom kjøperen bestemmer seg for å kjøpe nytt.

Konkurrenter fra Østen

I samme prisklasse som Nubira finner vi to konkurrenter, koreanske Hyundai og japanske Suzuki. Hyundai Elantra 1.6 GLS med 116 hestekrefter koster 183.950 kroner, og er nok den som ligger nærmest opp til Nubira når det kommer til utstyr. Den er bare noen få centimeter kortere enn Nubira, men har et mye mindre bagasjerom: Elantra rommer 362 liter mens Nubira rommer 550 liter.

Elantra mangler klimaanlegg, som Nubira har som standard, men de to koreanerne er ellers nærmest identisk i utstyrnivå. Du får samme garantier og serviceintervaller hos Hyundai som hos Daewoo -- dette vil si 6 års rustgaranti, 3 års lakkgaranti og 15.000 kilometer serviceintervaller.

Baleno: Mindre utstyr

Suzuki har Baleno 1.6 GLX som et alternativ. Denne har 100 hester og koster 179.900 kroner, og er altså 10.000 kroner rimeligere enn Nubira, men har også et lavere utstyrsnivå. I forhold til Nubira mangler Baleno ABS-bremser, klimaanlegg og korsryggstøtte. Et lite pluss i Baleno sin favør, er at Suzuki har 20.000 kilometer serviceintervaller på sine modeller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Corolla: Mye mindre bagasjeplass

Vi holder oss hos de japanske enda litt til, hvor vi finner Toyota Corolla 1.6 TE Ginza til 199.200 kroner. Her får du 110 hester, og utstyrsnivået er noenlunde likt, med kun mindre ulikheter som varierer i begges favør/disfavør. Corolla er med sine fire kollisjonsputer og fem 3-punktbelter bedre på sikkerhet enn Nubira, og Toyota gir dobbelt så lange serviceintervaller (30.000 kilometer) på sine modeller som Daewoo. Corolla sin største ulempe er bagasjerommet, som kun har plass til 308 liter med baksetet i bruk, og 665 liter med bakseteryggen nedfelt -- den har altså på det meste plass til 100 liter mer enn hva Nubira har plass til på det minste!

Fokus på Ford

Ford Focus 1.6 Ambiente koster 195.900 kroner, og du får da 100 hester og mer sikkerhetsutstyr enn i Nubira. Du får imidlertid ikke klimaanlegg, korsryggstøtte eller elektriske vinduer i baksetet. Til gjengjeld får du lengdejusterbart ratt og bedre rustgaranti (12 år) og serviceintervaller (20.000 km) -- men bare ett års lakkgaranti.

Volkswagen-gruppen

VW-gruppen har et par alternativer, VW Golf og Skoda Octavia. Du får en VW Golf 1.6 Firstline -- som er det laveste utstyrsnivået -- for 199.470 kroner. Du får da mer sikringsutstyr med fem 3-punktsbelter og fem hodestøtter, du får lengdejusterbart ratt og bedre garantier og serviceintervaller (12 år rustgaranti, 3 års lakkgaranti, 30.000 km serviceintervall). Bagasjerommet i Golf er litt mindre enn i Nubira: 460/1.470 liter. Utstyrsnivået i Golf er imidlertid en del lavere enn i Nubira, den mangler for eksempel klimaanlegg, elektriske vindusheiser, sentrallås, tåkelys og korsryggstøtte.

Ta en titt på Skoda Octavia

Men VW-gruppen har en annen sterk kandidat, nemlig Skoda Octavia GLX 1.6. Denne koster 186.600 kroner, og du får 101 hestekrefter og et utstyrsnivå som ligger nært opp til Nubira. Du får ikke klimaanlegg og elektriske vindusheiser i grunnprisen på Octavia, men du får i stedet antispinn, lengdejusterbart ratt og bedre rustgaranti (10 år i Octavia mot 6 år i Nubira).

Octavia har et bagasjerom som rommer tilnærmet like mye som i Nubira, 548 liter med baksetet i bruk og 1.512 liter med bakseteryggen nede. Og den kanskje største fordelen med Skoda: Du får mye bedre kjøreegenskaper i Octavia enn i Nubira…

Relaterte prøvekjøringer:

  • Suzuki Baleno 1.6 4WD stv

  • Ford Focus 2.0 stv.

  • VW Golf 1.6 Highline stv.

  • Skoda Octavia 1.6 stv.