Konklusjon og konkurrenter:

I mellomklassen finnes det mange modeller å velge i. Det er mange hensyn å ta ved kjøp av en slik bil, men vi mener at Mitsubishi stiller sterkt blant annet med tanke på glimrende serviceordning.

Som nevnt i innledningen finnes det mange konkurrenter til Mitsubishi Carisma. Vi tror imidlertid at Carisma stiller sterkt på grunn av meget god motor og suverene garanti - og serviceordninger.

Det finnes derimot andre biler enn de vi har nevnt som også kan være vanskelige for Mitsubishi å konkurrere mot.

BMW 316

Dette er kanskje ikke den første bilen du tenker på som konkurrent til Mitsubishi Carisma, men med en pris på 288.000 inkludert klimaanlegg er det verdt å vurdere denne bilen som et alternativ. BMW 316 er en suveren bil i beste BMW-kvalitet og er verdt de ekstra tusenlappene. Husk BMW 316 er utstyrt med en 1,9 liters motor! Skal du ha klimaanlegg i Carisma koster den også ca 273.000 kroner.

Alfa Romeo 156 1.6 TS

Alfa Romeo 1.6 TS koster akkurat det samme som vår testbil, riktignok uten automatgir. Det vil du heller ikke ha på denne bilen fordi Alfa Romeo ikke kan lage gode automatkasser, kanskje med unntak av Alfa Romeo 156 Selespeed som er langt dyrere enn biler vi omtaler her. Designen på Alfa Romeo156 går imidlertid langt utenpå en Carisma, og bilen utstråler sport og stil lang vei. Motoren i Alfa Romeo 156 1.6 er en turtallsvillig tass som er veldig morsom å kjøre.

Audi A4 1.8

Audi A4 er en av de mest solgte bilene i klassen. 1,8 literen er en meget god motor og girkassen er bra. Bilen har underholdene kjøreegenskaper samtidig som den er sportslig. Audi har ett års garanti, noe som er fryktelig dårlig i forhold til Mitsubishi. Audi A4 1.8 koster 287.500 og det er ingen upris i forhold til Carisma.

Volvo S40 1.8

Bilindustrien jobber mye på kryss og tvers av hverandre. Motoren i S40 1.8 er et eksempel på det. Det er nemlig akkurat den samme som sitter i Carisma. Volvo oppfattes i manges øyne som en bil med litt høyere status enn den gemene hop. Dette er også tilfellet her. Vi har tidligere falt for denne bilen og det kan du lese om på denne lenken..

Hva gjør du?

Hvis du er ute etter maksimal trygghet rundt ditt bilkjøp er Mitsubishi Carisma valget. Hvis design, kjøreglede og status er med i beslutningsprosessen har vi ramset opp fire alternativer som er litt dyrere, men som ikke burde skremme noen.