Konklusjon og konkurrenter

Man burde kanskje forvente det, men det er ikke alltid slik at den nyeste bilen stikker av med betegnelsen "Best i klassen". Men det gjør kanskje Mazda MPV.

Publisert
Konklusjon og konkurrenter


I vår sammenligningstest med Mazda MPV mot Citroën Evasion vinner nemlig Mazda MPV med knepen margin. Hovedårsaken er at Mazda MPV er litt større og litt rimeligere. Imidlertid er Peugeot 806 bygget på akkurat samme lest som Citroën Evasion, men Peugeot har valgt å lage en modell av sin 806 som bare har grunnutstyret. Og introduksjonsmodellen Peugeot 806 SR 2.0 koster bare 317.600 kroner -- 30.000 mindre enn Mazda MPV Comfort og 41.000 rimeligere enn søsken Citroën Evasion 2.0i SX.

Da skal det understrekes at 806 SR bare har 5 sitteplasser, ikke 7, og at 806 i rimeligste versjon som 7-seter koster tusenlappen mer enn Evasion.

Chrysler Voyager

…koster i grunnversjon med 2-liter tusenlappen mindre enn Mazda MPV. Egenvekten er nær 200 kilo høyere, og det er dens store egenvekt som gjør at Chrysler Voyager med minste motor oppfattes som ufattelig treg.

Voager er 2 cm kortere, 12 cm bredere og 1 cm høyere enn Mazda MPV, og har litt større bagasjerom enn Mazda MPV. Men skal vi ha en Voyager, foretrekker vi en med skikkelig motor…

Space Wagon

DinSide presenterer ganske snart en prøvekjøring av den nye utgaven av Space Wagon, som har strukket seg adskillige centimetre fra forrige modell. Mot Mazda MPV blir den likevel en lilleput, den er 25 cm kortere, 13 cm smalere og 16 cm lavere enn Mazda MPV. Men den er vesentlig friskere, minst like komfortabel -- og prislappen starter på 313.900 kroner. Den er med andre ord et svært godt alternativ for dem som ikke trenger fullt så mye plass som Mazda MPV har.

Ford Galaxy/VW Sharan

Med samme prislapp som Mazda MPV, men med enda mindre krutt under panseret blir ikke disse to bilene fra samme fabrikk neon utfordring for Mazda MPV foreløpig. Legg merke til at Ford Galaxy/VW Sharan er 13 cm kortere, 2 cm smalere og ca 3 cm lavere enn Mazda MPV -- likevel er deres egenvekt drøyt 150 kilo høyere.

Så spørs det da -- hvordan det blir når de nye versjonene av Ford/VW flerbruksbil kommer på markedet om et halvt års tid. Den som venter får se, vi ser likevel ingen grunn til å vente; er du på jakt etter en allsidig flerbruksbil til rundt 350.000 kroner er Mazda MPV bilen vi anbefaler.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer