Konklusjon og konkurrenter

Småbilklassen er og blir en meget sterkt konkurranseutsatt gruppe biler, og jo mer motor, jo klarere blir forskjellene…

Konklusjon og konkurrenter

Skjønt småbiler og småbiler -- etter hvert har den innvendige plassutnyttelsen blitt så vidt god at mange av disse bilene er nokså store.

Fiat Punto 80

Fiat lager langt bedre biler enn mange tror, og Punto slår Yaris på komfort - om enn ikke fullstendig på plass. Punto er en frisk liten skapning som er kjapp på veien, og du kan lese mer om bilen i vår test av Punto.

Opel Corsa 1.4 16V

Skal det gå så fort som mulig, er Opel Corsa et godt alternativ. Denne bilen har både mer effekt og dreiemoment enn Yaris 1.3 -- men er også vesentlig mer trang. Vi har ikke testet Corsa 1.4 (som koster 6.000 mindre enn Yaris), derimot har vi testet Corsa 1.0.

Peugeot 1.6 XS

Avansert motorteknikk er ikke det man vanligvis forbinder med PSA-gruppens småbiler, men effektiviteten er det lite å utsette på. 206 med 1,6-liters motor er mer enn nok, ikke minst fordi dreiemoemtet er sterke 135 Nm. Plass er derimot ikke 206 sin sterkeste side.
Du finner en test av 206 1.4 på denne lenken.

Skoda Fabia 1.6

Sist ankomne i småbilklassen, Skoda Fabia, byr på velkjente VW-løsninger kombinert med friskt design og god plass. Ikke like fleksibel som Yaris, men bare 3.000 kroner dyrere og vesentlig raskere, er Skoda Fabia 1.6 med 101 hk.
Du finner en test av Fabia 1.4 med 68 hk på denne lenken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vår konklusjon

Vi forventer oss litt mer futt i frasparket på en så vidt motorsterk bil som Yaris 1.3, og er litt forundret over hvor all effekten tok veien. Men det merkes som nevnt aller best på lave turtall, og gir økt komfort. Og det uten at det går ut over bensinforbruket i særlig grad, vår ukesøkt med bilen resulterte i et gjennomsnittlig forbruk på 0,61 liter pr. mil, og da gikk vi slett ikke inn for å kjøre så billig som mulig.

Med andre ord: Yaris er fortsatt en av de mest fleksible bilene i småbilklassen, og en av de rimeligste i drift. Men caféraceren venter i et annet forhandlerlokale.